Napisano 5 Październik 200618 l Witam, nie znam sie na grafice dobrze, bardziej na programowaniu. W dziale free praca oferowana zamiescilem oferte dla grafikow, jakich potrzebujemy do projektu. (Zapraszam do czytania - i ogladania screenow) jednak nie w tym rzecz. W jaki sposob uzyskac efekt renderowanego obrazka tak jak by on narysowany recznie/badz farbami? czy jest wogole taki renderer/plug-in? Np. chocby logo u gory forum tego chlopka w kapeluszu i ten zameczek w tle. W jaki sposob uzyskac taki efekt? (tego miasta i zamku) Pytam bo tworze projekt gry podobnej do ogame, a nei chce zeby jednostki byly realistyczne tylko tak jak by byly namalowane/farbami/ czy inna technika. pozdrawiam
Napisano 5 Październik 200618 l Ink&paint daje efekt kreskówki. Ale to chyba nie o to chodzi. Mam wrazenie, że to ma być swoista odrealniona atmosfera, w kierunku stylizacji na ilustracje bajkowa raczej, niż fotoreal. Mam rację?
Napisano 5 Październik 200618 l Autor Ink&paint daje efekt kreskówki. Ale to chyba nie o to chodzi. Mam wrazenie, że to ma być swoista odrealniona atmosfera, w kierunku stylizacji na ilustracje bajkowa raczej, niż fotoreal. Mam rację? Zgadza sie, ja nie chce uzyskac cartoon'a tylko efekt jak by to bylo namalowane...Widzielscie moze screeny jednostek z ogame. Obrazki sa jakby prawdziwych jednostek ale nie do konca. Cchce taki efekt uzyskac gdyz jak zrobimy grafike realistyczna to ktos nagle mi zarzuci jakies niedociagniecie a jak z gory zaloze ze efekt bedzie podobny do ogame to nikt nie zarzuci nic. To tak jak bym modelowal czlowieka na potrzeby jakiejs produkcji i staral sie zrobil realny efekt, a jak zaloze ze czlowiek ma wygladac jak z bajki to nik sie nie doczepi moze miec rece po kostki, nos jak wiadro i bedzie ok.
Napisano 5 Październik 200618 l Namaluj w photoshopie :* Będzie szybciej niż modelować i filtrować by uzyskać efekt 2d ;p