Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, nie znam sie na grafice dobrze, bardziej na programowaniu.

W dziale free praca oferowana zamiescilem oferte dla grafikow, jakich potrzebujemy do projektu. (Zapraszam do czytania - i ogladania screenow) jednak nie w tym rzecz.

W jaki sposob uzyskac efekt renderowanego obrazka tak jak by on narysowany recznie/badz farbami? czy jest wogole taki renderer/plug-in?

Np. chocby logo u gory forum tego chlopka w kapeluszu i ten zameczek w tle. W jaki sposob uzyskac taki efekt? (tego miasta i zamku)

Pytam bo tworze projekt gry podobnej do ogame, a nei chce zeby jednostki byly realistyczne tylko tak jak by byly namalowane/farbami/ czy inna technika.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ink&paint daje efekt kreskówki. Ale to chyba nie o to chodzi. Mam wrazenie, że to ma być swoista odrealniona atmosfera, w kierunku stylizacji na ilustracje bajkowa raczej, niż fotoreal. Mam rację?

Napisano
  • Autor
Ink&paint daje efekt kreskówki. Ale to chyba nie o to chodzi. Mam wrazenie, że to ma być swoista odrealniona atmosfera, w kierunku stylizacji na ilustracje bajkowa raczej, niż fotoreal. Mam rację?

Zgadza sie, ja nie chce uzyskac cartoon'a tylko efekt jak by to bylo namalowane...Widzielscie moze screeny jednostek z ogame. Obrazki sa jakby prawdziwych jednostek ale nie do konca.

Cchce taki efekt uzyskac gdyz jak zrobimy grafike realistyczna to ktos nagle mi zarzuci jakies niedociagniecie a jak z gory zaloze ze efekt bedzie podobny do ogame to nikt nie zarzuci nic.

To tak jak bym modelowal czlowieka na potrzeby jakiejs produkcji i staral sie zrobil realny efekt, a jak zaloze ze czlowiek ma wygladac jak z bajki to nik sie nie doczepi moze miec rece po kostki, nos jak wiadro i bedzie ok.