Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

W zasadzie dwa przeciwieństwa: dobra jakość, mały plik. :)

Ja animacje kompresuję od niedawna, więc mogę mało wiedzieć, ale preferuję Div-X i dwuprzebiegową kompresję. Udaje mi się w ten sposó uzyskać satysfakcjonujący mnie standard (1 min = 10 MB) przy zadowalającej jakości.

Napisano

A jeżeli chodzi o obrazki to proponuje skorzystać z narzędzia photoshopa. Posiada on możliwość \"zapisu dla sieci\" (save for web) można wtedy dobrać stopień kompresji jpg (albo inny) jednocześnie widząc zmiany jakie to wniesie do obrazu.

Napisano

mma 2,6 procesor i gdy oglkadam animacje skompresowane porzez 3d maxa moj kom strasznie spowalnia tak jak by odtwarzanie tego bylo bardzo obciazajace! do czego trzeba skoompresowac plik zeby tak nie bylo? pozdrawiam

Napisano

http://forum.divx.pl Czytać, czytać i jeszcze raz czytać :) Ja polecam Xvida, dobry do wszystkiego :)

Piotrek-->Musisz mieć kupę śmieci w trayu skoro tak ci muli, polecam pousuwać co niepotrzebne, a jaki i to nie pomoże to szukaj kodeka o nazwie HyffYUV

Napisano

Oki dzikei Orion ale nie mam niestety az tak bardzo zawalone tylko wlasnie mam problem z tym muleniem nawet najmniejsze animacje sie zacinaja alke filmy oczywiscie chodza idealnie aa w tej chwili mam ponad 1,5 gb ramu wiec kompletnie nie wiem o co chodzi:(