Napisano 9 Październik 200618 l Witam, mam, jak juz napisalem 2 pytania dotyczace vray sun-a i sky-a 1. jak w exteriorach zmieniejszyc kontrast pomiedzy czescia oswietlona i zacieniona bydynku? sciany w sloncu sa niesamowicie przepalone, ale jednoczesnie czesc zacieniona jest zbyt ciemna:( wyglada to prawie tak jak by nie bylo zadnego skylight-a (probowalem na roznych kolor mappingach) 2. Dlaczego gdy ustawie fizyczna kamere tak zeby przedmioty w sloncu nie byly drastycznie przepalone, to niebo wychodzi nienaturalnie ciemne? czy da sie to jakos zmienic? mam nadzieje ze bedziecie mi w stanie jakos pomoc :) Pozdrawiam mity
Napisano 26 Październik 200618 l Im mniejszy multiplier suna tym ciemniejsze niebo. sprobuj go troche zwiekszyc i jednoczesnie pobawic sie przeslona w kamerze, zeby nie bylo zbyt jasno. powinno pomoc.
Napisano 26 Październik 200618 l ustaw fizyczną kamere i zmniejsz przesłone w niej, a co do nieba to chyba lepiej zrobic oddzielną mapke np gradient czy jak to tam sie nazywa i walnąc go pod evirmoment (8 na klawce)