Napisano 12 Październik 200618 l Witam wszystkich..mam pytanie...czy sceny (obiekty ) zamodelowane XSI można wyesportować do 3DS'a? jeżeli nie to do jakiego formatu?? pozdrawiam serdecznie.
Napisano 12 Październik 200618 l zależy od wersji. V.5xx ma bezpośredni exporter do *.max. Inaczej to OBJ.
Napisano 12 Październik 200618 l Ja polecam format .fbx. Osobiscie mam niemile doswiadczenia z .obj. Max ma to rozszerzenie a w xsi trzeba zainstalowac wtyczke. Tzn nie wiem jak w xsi 5 w czworce byl dostepny ten format jako plugin. Alias zrobil ten format wiec pewnie gdzies na stronie autodeska teraz powinien sie walac.
Napisano 12 Październik 200618 l coś ściemniasz. W 4.2 był defaultowo. A kwestia problemów MaxXSI obj to fakt.
Napisano 12 Październik 200618 l U siebie w 4.2 nie mialem. A moze mialem 4 i dlatego nie mialem. Nie pamietam. Nie wazne. Wazne ze .fbx jest lepszy od .obj:)
Napisano 12 Październik 200618 l Pewnie taaa, a tak przy okazji, skąd go wziąć. W opcjach go nie widzę a może ślepy jestem.
Napisano 12 Październik 200618 l Fbx? U mnie w piatce nie ma. Ale tutaj jest link do pluginu http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=6839916
Napisano 12 Październik 200618 l blood_brother a ja jak za dobrych czasow XSI 4 i 4.2 z FBX to bylo miodzio teraz mam problemy poniewaz nie exportuje hardedge i jeszcze cos mu sie nie podoba z mapowaniami czysto XSjajowskimi i robi sie niemaly burdel ale zpomoca przychodzi deep explorator ale ma jeden minus wszystko zamienia na trojkaty
Napisano 13 Październik 200618 l Hm. Nie wiem nie korzytalem w piatce z fbxa. A co do trojkatow to chyba sa funkcje do "kwadratyzacji":)