ronine Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Witam wszystkich..mam pytanie...czy sceny (obiekty ) zamodelowane XSI można wyesportować do 3DS'a? jeżeli nie to do jakiego formatu?? pozdrawiam serdecznie.
Gordy Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 zależy od wersji. V.5xx ma bezpośredni exporter do *.max. Inaczej to OBJ.
blood_brother Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Ja polecam format .fbx. Osobiscie mam niemile doswiadczenia z .obj. Max ma to rozszerzenie a w xsi trzeba zainstalowac wtyczke. Tzn nie wiem jak w xsi 5 w czworce byl dostepny ten format jako plugin. Alias zrobil ten format wiec pewnie gdzies na stronie autodeska teraz powinien sie walac.
Gordy Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 coś ściemniasz. W 4.2 był defaultowo. A kwestia problemów MaxXSI obj to fakt.
blood_brother Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 U siebie w 4.2 nie mialem. A moze mialem 4 i dlatego nie mialem. Nie pamietam. Nie wazne. Wazne ze .fbx jest lepszy od .obj:)
Gordy Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Pewnie taaa, a tak przy okazji, skąd go wziąć. W opcjach go nie widzę a może ślepy jestem.
blood_brother Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Fbx? U mnie w piatce nie ma. Ale tutaj jest link do pluginu http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=6839916
Bzyku Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 blood_brother a ja jak za dobrych czasow XSI 4 i 4.2 z FBX to bylo miodzio teraz mam problemy poniewaz nie exportuje hardedge i jeszcze cos mu sie nie podoba z mapowaniami czysto XSjajowskimi i robi sie niemaly burdel ale zpomoca przychodzi deep explorator ale ma jeden minus wszystko zamienia na trojkaty
blood_brother Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Hm. Nie wiem nie korzytalem w piatce z fbxa. A co do trojkatow to chyba sa funkcje do "kwadratyzacji":)
Rekomendowane odpowiedzi