macgar Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Od jakiegoś czasu zastanawiałem się co by tu sobie wymodelować, zerknąłem na ściane na której wisi moja gitara i wszystko stało się jasne :) Pracuje w maxie 8 przy pomocy rewelacyjnego plugina nPower Nurbs, renderuje w brazilu r/s. model wykonałem w 3 wieczory po pare godzin. Czeka mnie jeszcze gryf i pare drobnych elementów, ale później najważniejsze będą materiały, oświetlenie i na to chcę poświęcić najwięcej czasu.
banana.split Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 model sympatyczny. zapowiada się ciekawie. wydaje mi się, że krawędzie korpusu powinny być bardziej zaokrąglone. Co do reszty się nie wypowiadam, bo nie wiem czy to Gibson, Epiphone czy jakaś kopia. Ani tym bardziej który model Les Paul'a. Więc zakładam, że wszytko gra. po ilości detali wnioskuję, że raczej jest ok ;] powodzenia.
razor1988 Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Muszę się zaiteresować tym plugiem do maxa :). Fajna packa.
tweety Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 macgar: zmień nazwę wątku na zgodny z zasadami tytuowania wątków zapoznaj się też z całym regulaminem forum max3d.pl w przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty
Badyl Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 ee w normalnych les paulach gibsona i w co lepszych kopiach decha nie jest gladka jak prasownica.. przednia plyta powinna byc profilowana, no chyba
macgar Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 co do dechy... no fakt będe musiał ją jeszcze trochę obrobić ;) Tak na marginesie to ona ma lekki profil, ale widocznie troche za mały ;)
dariusz Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 widze że soft opanowany:) nie znam się na gitarach, ale wydaje mi się że fillet na pudle/korpusie jest za mały. podejrzewam że wywalał błąd jak chciałeś zrobić większy;)
macgar Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 No to prawda wywala błąd przy większym fillecie, ale już teraz wiem, że korpus będe robił jeszcze raz :)
Homa Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Ładny modelik. Bardzo jestem ciakaw finału i już się cieszę, że chcesz przyłożyć się do renderowania - warto bo LesPaul (i LesPaulo podobne) górą!!! :-P Powodzenia!
Badyl Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Jolana to kawał historii :) dajesz dajesz!
Rekomendowane odpowiedzi