Gość MAX(iu) Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 wie kto co to jest \'scena komputerowa\' ??? o co tam chodzi? i czy warto w to wchodziŠ? potrzebuj▒ tam grafikˇw 3d??? pomˇrzcie.
rebuzz Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 czasami w gazecie cd-action jest dzial o scenie komputerowej..poczytaj sobie.
VGT Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 Ja o scenie komputerowej słyszałem głównie jeszcze za czasów Amigi i 8-bitowców (C-64, zx spectrum). Zazwyczja są to grupy zapaleńców tworzących grafę, muzę, dema. Nastepnie prezentują je na zlotach sceny komputerowej. Nie wiem, czy to nadal w takiej postaci funkcjonuje, gdyż było to parę lat temu. ;)
leander Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 \"Scena komputerowa to społeczność osób wykorzystujących komputer do tworzenia czegoś co nazwać można sztuką. Graficy, muzycy i koderzy wspólnie tworzą multimedialne programy demonstrujące umiejętności ludzi i moc sprzętu. Najnowsze technologie i pasja tworzenia - to właśnie scena komputerowa.\" Ze strony http://nnmag.net/tomik/scena.htm (na dole masz linki) Chyba chodzi o tworzenie dem. Kiedyś miałem tego sporo na dysku, ale nie polskie. Całkiem imponujące.
MeG Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 jesli o tworzenie demos i ntros chodzi to jestem calkie wieelka fanka nawet kiedys bylam na takiej imprezie mowie ludzie robia tam rzeczy ze oczyska wylaza Leander apolskiej grupy z demo sceny nie znasz? KOLOR calkiem niezle dema robia troche duze wagow ale calkiem niezle maja chlopaki swoj styl :) w amiga scenie bylo nie wiem czy jescze sa duzo polskich grup w wiekszosci z wroclawia a co do demosceny to polecam obejrzenie sobie demos od farbrausch i haujobb swietne sa pozatym muzyczka niezla do tego nawiasem mowiac amerykanie nie znaja demo sceny jako takiej dal nich sa to zespoly tworzace muzyke lol choc pare amerykanskich demo widzialam hmm co tu duzo gadac nie zacwycily mnie a jesli wiecej chcecie na ten temat obejrtec wiedziec to odsylam na strone : http://www.ojuice.net/ albo: http://www.pouet.net/ tam znajdziecie tony demek i i ntros jako download na ojuice macie muzyke z demo jako mp3 polecam obejrzec pare i sie pozachwycac jak to ludzie programowac umieja i ile sie miesci w 64 Kb pozdrowionka MeG
leander Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 No dokladnie, wielkosc (kilobajty) tych odjechanych demek jest najbardziej spektakularna.
campo Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Scena istnieje i ma sie dobrze (amigowa, pecetowa, c-64, atari). Najlepiej zaczac od www.scene.pl. Jest tam takze dzial pixel - cos dla grafikow.
Gość User190 Napisano 17 Październik 2003 Napisano 17 Październik 2003 Hehe, właśnie - dawno nie dotarło do mnie nic ze sceny.. ostatnie rzeczy, które mnie powaliły to m.in. Time Machine i.. jeez, wyleciał mi tytuł z główki, ale coś o kwiatuszkach ;) Hehehe... wchodzić, czy nie wchodzić?? Najpierw chyba powinieneś się zapytać, czy jestem w stanie w to wejść i czy mnie tam potrzebują.. Kiedyś tesh chciałem się przyłączyć do jakiejś grupki, ale doszedłem do wniosku, że jestem za cienki ;( Btw. na scenie grafa może nie powala (jest c00l, ale widziałem lepsze), ale chłopaki robią taką muzę, że woooo.... respect!!
kora Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 dawno, dawno temu byla taka gazeta co sie \"pc-shareware\" czy jakos tak nazywala i tam w sumie sporo sceny bylo. maggem tez sie chyba kiedys w to bawil...? jak by ktos chcial to gdzies powinnam miec troche tego...
Rekomendowane odpowiedzi