Gość Shido Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 Witam, Chcialem zrobic w mojej scenie efekt goracego powietza (tzn, tak jak na pustyni, takie falowanie :) ) Nie w animacji tylko w statycznym obrazku (chociaz w animacji tez bym chcial wiedziec jak :cool: ). Probowalem postawić boxa przed kamerą (z tekstruką szkla) box mial chyba 100/100/100 tych mniejszych kwadracikow :p ) i modyfiaktor Noise, wlaczony fractal i jakies tam wielkosci (sorry ale nie pamietam). No ale to nie zadzialalo, bo obraz sie wykrzywial (jakby z oczu pijaczka :P ). PLEASE HELP... Z gory dzieki za pomoc,
RenholdeR Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 sproboj otrzymac ten efekt bawiac sie warstwami w photoshopie, po co utrudniac sobie zycie:-)
Kris_R Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 JeÂli w maxie i w animacji, to szed│es w bardzo dobr▒ stronŕ... tylko parametry najwyra╝niej Ci siŕ pokopa│y.. jedyna rzecz jakiej potrzebujesz to REFRAKCJA - czyli za│amiania an powierzchni tego boxa... a w Photoshpie... masz filtry... pobaw siŕ. Jest ripple np. Albo liquify
wilczur91 Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Witam! Nie chcę zakładać kolejnego tematu. Mam problem z tym aby zrobić własnie taki efekt. Będzie on potrzebny do animacji. I gorące powietrze ma zostać wciągnięte przez wentylator nie mam pojęcia jak to zrobić. Próbowałem przez system cząsteczek jednak coś nie bardzo mi to wychodzi. Chyba że robię coś źle. Czy koś by mógł pomóc?
beny Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 (edytowane) Witam! Nie chcę zakładać kolejnego tematu. Mam problem z tym aby zrobić własnie taki efekt. Będzie on potrzebny do animacji. I gorące powietrze ma zostać wciągnięte przez wentylator nie mam pojęcia jak to zrobić. Próbowałem przez system cząsteczek jednak coś nie bardzo mi to wychodzi. Chyba że robię coś źle. Czy koś by mógł pomóc? Wyemituj sobie jakiś dym, np w fumeFX z noisem czarno białym anmowanym jako kolor emisji i użyj tego passa jako displacement w AE. na chłopski rozum powinno zabanglać. Edytowane 29 Lipiec 2013 przez beny
wilczur91 Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 No tylko że nie mam fumeFX, a nie chcę piracić :) jestem zmuszony znaleźć sposób w maxie :/
beny Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 No tylko że nie mam fumeFX, a nie chcę piracić :) jestem zmuszony znaleźć sposób w maxie :/ Jeden czort - zrób to w takim razie particlami, tylko że nie będzie tak ładnie interpolowane. W każdym razie - emitujesz particle z mapy w odcieniach szarości - pobierasz kolor z emisji i renderujesz.
wilczur91 Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Wielkie dzięki! Jednak nie rozumiem co masz na myśli pobierając kolor z emisji? Poszukam o co kaman, ale jak nie będę wiedział to się będę odzywał!
Rekomendowane odpowiedzi