Kavel Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Witam moja pierwsza praca zamieszczona tutaj (pomyślałem że dojrzałem). Tyle zdążyłem wczoraj wymedolewać i zaczynją się schody, musze zobaczyć tego garbuska na żywo, bo z blueprintów widać jakby przednia szyba była wklęsła w co nie chce mi sie wierzyć, i pewnie błotniki w okolicach świateł są nie takie jak trzeba, ale kurde nie pamietam jak wygląda garbus w szczegółach.....
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 No poki co jest rowno... zobaczymy co dalej :) A fotek garbusa jest w necie hohohohoooooooo ;P
damusTo Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Witaj zatem w naszym gronie i póki co faktycznie wugląda to ok mam jednak drobne zastrzezenie dolny kant otworu przedniej szyby co to sie tam dzieje ? Wyglada mi na nieplanowane zakrzywienie
Kavel Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 No to zrobiłem karoserie, teraz musze wyodrębnić jakoś drzwi, maski i okna od reszty, chamferowałem to ale przedobrzyłem i musiałem wrócić do tego stanu, co jest. No i musze gdzieś podpatrzeć jak zrobić otwory w tylnej masce (wywietrzniki). Póki co to....
Kavel Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Kolejne podejscie: może nie wiele widać postępu ale wiele godzin pracy zużyłem, i nie chodzi bynajmniej o tekstury, przy okazji bardzo pomocne było forum.... :) Ale dalej mam problemy na które nie moge znaleść nigdzie odpowiedzi: np te nieszczęsne otworki wywietrznika z tyłu, jak nic nie wymysle to zrobie poprostu mape przezroczystosci, dlugo sie męczyłem z rogami, np w progu drzwi, teraz tam w miarę wychodzi, ale nie jestem zadowolony z wyniku (siatka paskudna) No to tyle pisania, pozdrawiam
damusTo Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 podtrzymuję miejsce o którym pisałem na wstępie jest nieco wklesniete
Kavel Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 No i kolejny update, i pewnie ostatni, mam już dość tego garbusa, i tych jego krzywizn (brakuje mi cierpliwości). Dodalem szczegóły i można podziwiać. Mój pierwszy model wymodelowany prawie do konca (brakuje wnętrza, że o silniku i podwoziu nie wspomne). Chcialem poprawić te wklesniecie pod szybą, ale jak zaczalem poprawiac to prawie calą siatkę przebudowałem i postępów w pracy widać nie było, a w siatce ciągle coś mi się nie podobało, ba chyba nawet ją całkowicie spieprzylem - "...jak zaczniesz coś długo poprawiać, to na pewno to spieprzysz...", ktoś z forumowiczów ma taki podpis, jak trafie na jego maila to za te zdanie dostanie ode mnie punkta reputacji :D Tak więc pewnie to otatni update tej pracki, moze kiedyś jak nabiore doświadczenia sproboje odnowa wymedolewać garbusa, narazie muszę sie zadowolić tym modelem.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 No fajnie ci wyszla ta drynda :) Jest troszke do porawienia ale ogolnie jest ladnie :)
damusTo Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 No nieźle ale do poprawki FELGI, DRZWI na górze coś, KIERUNKI, SHADERY, OŚWIETLENIE.
Rekomendowane odpowiedzi