zerofun Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Mam problemik jak robie extrude. Obojętnie czy extrude face czy extrude edge. Mój problem polega na tym, ze jak wykonuje tą funkcje na jakimś okrągłym obiekcie to rozłażą mi sie, te face'y i krawędzie. Wiem ze ten temat był juz na tym forum ale nie wiedziec czemu stare posty znikają. Prosze pomóżcie. Aha i jescze jedna sprawa. Jak zrobić zeby wksaźniki kierunku (te kolorowałe strzałki od poruszania itd.) znalazły się na obiekcie. Denerwujące jest to troche poniewaz jak twoze jakiś obiekt gdzies zdala od środka to te strzałki zawsze pokazują się na środku.
mirach Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Możesz rzucić jakims screenshotem tego jak ci się rozłazi Extrude? A odnosnie punktu manipulacji to Hierarchy kliknij Affect Pivot Only a poźniej Center to Object. pozdrawiam Mirach
maverick sheep Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 z tym drugim to moze chodzi Ci o hierarchy/pivot/affect pivot only-center to object a z tym pierwszym to nie mam pojecia o co chozi... pozdrawiam
lukanus Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Co do problemu z extrudowaniem: sprawdź,czy masz zaznaczone Polygons-> Tool Options-> Keep Faces Together.Jeżeli nie,to zaznacz.
Destroyer Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 mirach, maverick chyba od maxa te porady ale do majki (jeszcze) nie pasują :P w majce jest modify->center pivot :P możesz też stuknąć insert i ręcznie ustaić gdzie ci sie podoba do tych rozchodzących sie faców to tak jak pisze lukanus, a jak masz maje 8 to edit mesh -> keep faces together zaznacz a co do znikających postów to na dole masz takią Opcje widoku... pokazuj wątki ... od i tu ustaw sobie od początku, roku co tam potrzebujesz w niektórych działach jak hardware to znikają chyba po 3 dniach jak nie szybciej, troche to denerwuje :P
mirach Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Fikołek tak to jest jak się próbuje komuś pomoc przed pojsciem spac :) Ale spoko spoko, już niedlugo Maya bo będzie klon Maxa O,o pozdrawiam Mirach
zerofun Napisano 3 Listopad 2006 Autor Napisano 3 Listopad 2006 Polygons-> Tool Options-> Keep Faces Together
Rekomendowane odpowiedzi