mdx Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Witajcie postanowiłem skorzystać z wolnych chwil by podszkolić się w grafice 3d. I od razu mam problem, nie mam pojęcia ale coś przestawiłem i nie pojawiają mi się po zaznaczeniu obiektu strzałeczki do jego przesuwania/ skalowania ? Sami zobaczcie: na środku powinny być takie 3 strzałki zielona, czerwona i niebieska, pewnie wiecie o czym, mówie, a ja nie mam pojęcia jak się to nazywa i nawet nie wiem na jaki temat szukam pomocy ;) Jak je włączyć? ps. Jako, że trudno mi się przestawić na trzeci wymiar, co jest dziwne bo przecież 3d jest dla człowiek bardziej naturalnym środowiskiem niż grafika 2d. ;) Pewnie często będę tutaj zaglądał - jeśli pozwolicie. Kilka słów o mnie: od wielu lat zajmuję się projektowaniem grafiki 2d na potrzeby poligrafii i internetu, tworzę animację flash, a wolne chwile spędzam aktywnie na wycieczkach rowerowych, na które zawsze zabieram aparat. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leleń Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 X jak Xena 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Zainteresuj się FAQiem :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdx Posted November 1, 2006 Author Share Posted November 1, 2006 X jak XenaDziękuję!! Zainteresuj się FAQiem :*Jasne gdybym tylko wiedział ja się to nazywa i czego mam szukać ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=77 :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts