Napisano 4 Październik 200321 l czy ktos wie jak zrobic taki efekt: http://raz.ro/gallery/2003/touran2/touran2.htm Chodzi mi o oswietlenie i te refleksy. Wyglada mi to jakby byl bialy box nad autem, ale to jest tylko moje przypuszczenie. Chce w swoim aucie zastosowac taki sam efekt ale nie wiem jak zrobic zeby od tekstury lakieru ladnie odbijalo sie otoczenie i jakich swiatel uzywac. Jak narazie moj samochod wyglada jakby byl z plastiku i nie wiem jak to zmienic. Jesli ktos wczesniej robil cos podobnego to bardzo prosze o pomoc.
Napisano 4 Październik 200321 l pokaż swój :) ciężko jest dobry lakier zrobić a jak już ktoś zrobi to sie wiedzą niepodzieli :) to nad to chyba box + self illuminated refleksy możesz osiągnąć mapami hdri
Napisano 6 Październik 200321 l A tu jest wogóle reflection jakowe¶? Bo nic nie widzę. Zwyczajnie trzeba dołożyć reflection (zależy od materiału w Vray\'u poprzez kolorek albo mapę, w materiałach maxa przez dodatkow± mapę albo przez materiał reflection) Dodatkowo można odbicia okre¶lić przez mapę fallof wtedy będzie realniej. A tak już zupełnie na koniec to żeby się ładnie na karoserii co¶ odbijało musi to co¶ być. Więc albo otoczenie dorobisz, albo dołożysz HDR\'a w otoczeniu (enviroment). To było by na tyle.