Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem , w rozwiązaniu którego mogliby mi pomóc użytkownicy tego forum. Razem z grupą na kole informatycznym przygotowujemy film , który ma przygotować maturzystów do matury z biologii. Film ten jest robiony w 3d maxie, ale niestety, na razie jesteś dopieor na starcie, bowiem nie możemy znaleźć żadnych darmowych modeli komórek zwierzęcych czy roślinnych, szkoły zaśnie stać na wydatek rzędu 300 $. I tutaj pojawia się moja prośba, a raczej pytanie. Czy któryś z forumowiczów byłby skłonny udzielić nam informacji skąd możemy wziąć gotowe modele ? Prosiłbym o możliwie jak najszybszą odpowiedź.

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

daj jakieś referki jak wyglądają takie komórki, może łatwo to wymodelować

Napisano

Na trialu jada:D Ja myslalem ze komorki w sensie telefony:) Dawaj refere;D

Napisano
  • Autor

A nie wiecie skąd można za darmo ściągnąć taki model? Pomyślcie o tych biednych maturzystach :) I mojej ocenie z informatyki :)

Napisano

takie modele są robione na zamówienie, za darmo nie ściągniesz

a na kiedy potrzebujesz ? tak z ciekawości, kręci mnie ten temat z lekka.

Napisano
  • Autor

I bardzo mnie to cieszy :) Film ma byc zrobiony do matur, ale mamy jeszcze film z informatyki i z chemii. Mysle ze dwa tygodnie to termin ostateczny...

Napisano

w 2 tygodnie nie dasz rady zrobic filmu porzadnego bez znajomosci maxa (mysle ze za bardzo go nie znasz jak nie znasz modelingu). Ale zycze powodzenia, moze akurat jestem w bledzie ;)

Napisano
  • Autor

Mi chodzi o 2 tygodnie na zrobienie modelu komórki a nie filmu :) Ja jestem dopiero początkujący, ale nasz "mentor" potrafi przekazać wiedzę i mam nadzieję, że za 2, 3 miesiace będę potrafił zrobić już dużo całkiem sam... Mam wszystkie tutoriale, książki... Co nie zmienia faktu że komórka to na razie dla nas za dużo...

Napisano

znajdź lepsze referki, w dużej (większej rozdzielczości) bo na tym nic nie widać

Napisano

u mnie w robocie jest od groma takich modeli 3d komorek etc.. ale niestety raczej nie bede firmy okradac

Napisano

Kurcze mam sentyment do biologii. Zdawalem z niej mature ;-)

Ale jakos nie duzo juz pamietam... tak to bywa...

Napisano

Illy ma racje najlepiej to wyjdzie w przekroju. A jezeli masz tyle tutkow to radzilbym ci jak najszybciej zajac sie ich studiowaniem bo bez tego nie da rady bo jak dostaniesz modele to i animke trzeba z czegos w koncu zrobic.

Napisano
  • Autor

Prosiłbym o niemówienie do mnie waszymi skrótami, bo ja nic z tego nie rozumiem :) Z animacją już sobie jakoś (mam nadzieję) poradzimy, ale tej komórki na bank nie zrobię...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności