Faun Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Witam Załóżmy, że chcę żeby zawartość zdjęcia (twarze) odbijała mi sie na obiekcie (butelka), odpowiednio zdeformowana, coś jak odbicie w bombce choinkowej. Kombinuję z wrzuceniem zdjęcia do environmetu, albo jako mapę do reflect materiału (materiały Vray'owskie), ale nie moge uzyskać oczekiwanego efektu.
tweety Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 postaw przed obiektem plane'a ze zdjęciem twarzy z odznaczoną opcją visible to camera. i ustaw kamerę tak, żeby plane odbijał się w obiekcie.
Faun Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 postaw przed obiektem plane'a ze zdjęciem Próbowałem, ale wtedy mam na obiekcie odbicie plane'a z obrazem...
tweety Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 stwórz mapę opacity i użyj ją przy tworzeniu materiału na plane'a.
tadzio Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Lub jesli umiesz mozesz zrobic sobie HDRI he he... ale to ciezka sprawa...
illy Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 nie tam ciezka, a zrob tak jak Tweery pisze, zrob mape opacity albo mask map
Rekomendowane odpowiedzi