Napisano 7 Listopad 200618 l jak skonfigurowac maxa zeby dzialal pod 2 monitory.. chce miec np w jednym widok tylko z lewej itp. Niestaty nie da sie tak zwyczajnie przeciagnac okienek..
Napisano 11 Listopad 200618 l Nie rozumiem. Z tego co wiem to mając dwa monitory karta graficzna rozdziela cały widok na dwie połowy lub widać to samo na obu. Więc w czym problem? Zmaxymalizuj maxa! :)
Napisano 11 Listopad 200618 l Nie rozumiem. Z tego co wiem to mając dwa monitory karta graficzna rozdziela cały widok na dwie połowy lub widać to samo na obu. Więc w czym problem? Zmaxymalizuj maxa! :) tak, i nie wyrabia. optymalnym wyjściem jest tryb dual screen, jest to dzielony obraz na 2 monitory w którym jeden jest monitorem głównym a drugi monitorem opcjonalnym. Na monitorze głównym masz wtedy wspomaganie sprzętowe dla 3D a na drugim nie. Dlatego na drugi wyciągnij takie panele jak command panel, material editor, render dialog i main toolbar. Nie ma sensu maxymalizować maxa na 2 monitory. W zupełności wystarcza takie rozwiązanie jakie podałem wyżej. Po wyłączeniu track panel widok jest jeszcze większy. poza tym wątpie żeby karta graficzna pociągnęła tryb screen. Tryb Dual jest o wiele bardziej wydajny. Poza tym większość gier i tak nawet się nie uruchomi na trybie screen. Wyciągnąć okienek oczywiście się nie da, ale np. w Rhino już jest to możliwe. Jednym słowem nawet gdyby można było, nie warto.
Napisano 11 Listopad 200618 l Bart5 - Wiec zasadniczo są 3 tryby pracy na 2 monitorach: klon (na obu to samo), rozstaw pionowy/poziomy (pulpit jest rozciągany na dwa monitory), czyli tryb o którym wspomniałeś i Dual View, gdzie obrazy są wyświetlane niezależnie od siebie (na każdym monitorze możesz mieć np. inną rozdzielczość). Jeśli chcemy poszerzyć sobie obszar roboczy, to tylko poprzez Dual View. Dlaczego ? Bo na rozstawie tak napisał Marcin gry nie będą chodzić, bo max nie uruchamia się w trybie direct3d, bo ustawianie okienek jest wygodniejsze, bo max dziala szybciej, bo... no w każdym razie rozstaw nie umywa się do DualView