Napisano 6 Październik 200321 l Czy jest możliwe odgniecenie siatki innym obiektem? Robie popielniczke i musze zrobic wgniecenia na papierosy. Bawie sie poligonami, ale chcialbym, zeby efekt byl precyzyjny. Moze jakis skrypcik/plug ?
Napisano 6 Październik 200321 l Teoretycznie można za pomocą linkedXform. Ale z dośwadczenia wiem, że nie wyjdzie lepiej niż ręcznie. Zawsze można zrobić boolem:D
Napisano 6 Październik 200321 l Autor Hmm... efekt jest w sumie podobny do recznej roboty, ale dobrze wiedziec, ze jest taki modyfikator. Dzieki :)
Napisano 6 Październik 200321 l Ze strony www.maxplugins.de możesz sobieściągnąć plugin o nazwie Object Deform.
Napisano 7 Październik 200321 l Originally posted by Chekadeng bool czasami miesza w siatkach :( To właśnie mnie interesuje, boolean z Max r3 mieszał w siatkach tylko sporadycznie a w Max r5 robi to nagminnie. Myślałem że to tylko u mnie, no i dalej nie wiem dlaczego. Co do pytania Druga to i tak obstawałbym przy boolean, po zrobieniu rowków zagęścić siatkę i podłubać ręcznie-skoro popielniczka ma być dokładna. Pozdrówka.
Napisano 7 Październik 200321 l Osobiście nigdy nie używam boola. Zawsze coś pokopie. Wolę ręcznie zrobić.
Napisano 7 Październik 200321 l Originally posted by Bacry Osobiście nigdy nie używam boola. Zawsze coś pokopie. Wolę ręcznie zrobić. I to chyba zostaje najlepszy sposób.
Napisano 7 Październik 200321 l Autor Bool zdecydowanie odpada. Powiem tylko, ze sie pomeczylem i zrobilem recznie. Dzieki za wszystkie propozycje :)