gutekfiutek Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Mam następujący problem: wykonałem model lowpoly, zuvmapowałem (z grubsza wszystko rozłożyłem) wcześniej rozbiłem go na kilka meshy (dla wygody) Teraz chce tylko poukładać to na texturze. i teraz: jak go zmergować coby zachowały się uvmapy? Bo jak daję merge, blend, boolean-union - to tracę uvmapy. drugi problem: robie mesha, chce go odbić - robię instanciate, i teraz po przeskalowaniu -1 obiekt ma owrócone normalne. No to je odwracam (invert polygons), obiekt nadal jest czarny. 3 pytanko: jak włączyć smoothing groups - wygładzanie mesha? Jedyna możliwość to hard edges? W ogóle to programik wypas:) i jeszcze 500$ za foundation:D
Bzyku Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 przy margowaniu masz tam opcje "marge properites" a nizej materials,UVs itd. a ponizej key marge klikasz i masz zachowane uvki drugie nigdy jakos nie uzywalem nie powiem trzecie tak tylko hard edgesy a przynajmniej tyle wiem
andy_a Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 2: Ja zawsze wtedy wyłączam backface culling a finalny model odbijam Symmetrize 3: Jest coś w tym stylu Explorer (8) -> Obiekt -> Geometry Approximation -> Poligon Mesh ->Angle tylko to się tyczy całego obiektu (ew możesz też to ustawić dla całej sceny) Zawsze można ustawić to odpowiednio wysoko i pobawić się verte\edge crease value
chłopiec Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 ad. 3 -> naciśnij plus na klawiaturze numerycznej. przy zaznaczonym jakimś obiekcie
gutekfiutek Napisano 16 Listopad 2006 Autor Napisano 16 Listopad 2006 nie chodzi mi o subd. surf:) ale dzięki, już wiem co
Rekomendowane odpowiedzi