Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chcialbym zrobic kamien granitowy przeciety na pol, zeby z zewnatrz byl oszlifowany i swiecacy, a w srodku mial cos takiego , jak noise ( chodzi mi o wyzlobienia skalne ) i byl matowy.

Jak wybieram sobie Np Vray displacement mod dla danego polygonu, to mapuje mi sie cala bryla :( Mozecie cos poradzic ?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 949
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nadaj tego dispace jak masz zaznaczone poligony tej powierzchni do zdisplejsowania :) powinno zadziałać. a jak nie to zdetaczuj

Napisano

detach nie pomoże, bo dziury będą na łączeniu, jeśli displace na zaznaczone poly nie pomoże, to zrób unwrapa i noisa daj na zwykła mape w PS'ie, a nie używaj procedurala

Napisano

Można też użyć multi/sub-object I dać bumpa:)

Wygładzenia - chamfer lub meshsmooth. A poligonktóry ma być kanciasty zaznaczyć i użyć modyfikatora noise,który zadziała tylko na zaznaczony poly.

Napisano

bumpem nie wyciszniesz takich efektów jak displacem, pomysł jest dobry, tylko w jednym materiale dać disp'a, w drugim nie a w vray disp mod zaznaczyć keep continuity i use object mat (powinno wypalić, choć nie próbowałem)

co do części z noisem, to chodzi, o to, żeby nie mieć gęstej siatki w viewporcie i nie kazać tego liczyć maxowi, tylko samemu renderowi, tutaj pomysł nie trafiony

Napisano

W firmie ***** ******** w Warszawie widziałam wczoraj dwa materiały, które byłyby rewelacyjne: Meteorus w szczotce, to jest taki czarny kamień z rubinami i granatami, który będzie odbijał światło i wtedy te kamyki świecą na bordowo i zielono, na ścianach wg mnie wyglądałby rewelacyjnie. I widziałam wczoraj kamień Kozmus w satynie, czarno-brązowy z delikatnie świecącymi mikami. Przy takim projekcie - rewelacja.

Edytowane przez piksar
to nie miejsce na reklamy

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.