Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od dłuższego czasu nie mogłem wrócić do tej sceny (mam mnóstwo pozaczynanych projektów i zwykle kiedy znudzi mi się jeden przerzucam się na inny). Główna geometria skończona (wiem, nie ma butów) - pora na detale.

cowboy.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NIezłe ujęcie. Tylko w bembenku rewolweru brakuje otworów. Ale to nieznaczący szczegół.

P.S. kapelusz byłby jak znalazłD

Napisano
  • Autor

ROTFL- fakt... chyba pożyczę mu swój. Dzięki za pomysł- podobno najtrudniej zobaczyć to co się ma przed nosem.

Napisano

te palce troche dziwne... ale ogolnie mi sie podoba... czekam na rendery...

Napisano

Jak zrobisz fajne teksturki, to będzie ciekawie:) Przy taki zbiliżeniu kolta, będą musiały być szczegółowe. A otwory w bębni mógłbyś zrobić:D Jakie chesz zrobić otoczenie?

Napisano
  • Autor

Palce i płaszcz bez tekstur, ubrania jeszcze bez wygładzenia- próbny render dla pokazania tekstur. Drobna zmiana kamery, korekta geometrii... myślę że całość będzie trochę \"plakatowa\".

cowboy05.jpg

Napisano
  • Autor

Wygładzony płaszcz z pierwszą wersją tekstury- jeszcze bez szwów i dziurek od guzików. Mam nadzieję że dziś w nocy skończę tą pracę.

cowboy1.jpg

Napisano
  • Autor

Wiesz- oprócz dziur w bembenku dokładnie wszystkie pozostałe elementy są identyczne jak w kolcie US Navy z 1817- nic nie dodałem ani nie ująłem (wliczając nawet śrubki na podbiciu rączki) :) Inna rzecz że podobno nikt normalny nie strzelał z takiego gnata trzymając go w jednej ręce, a juz na pewno nie nosił dwu- normalnie był to zestaw pistolet plus strzelba... ale to już nie wyglądałoby tak filmowo...

Napisano
  • Autor

Na potwierdzenie - trochę inny model ale nie trzymam w pracy materiałów do rzeczy prywatnych.

Inna rzecz że tekstur na broni i dłoniach ciągle jeszcze nie ma...

Napisano

podoba mi sie, fajny moze byc klimacik, (a ten szuler to taki autoportret ;) )

ps.

Kapelusz ewoluuje w dobrym kierunku :D

Napisano
  • Autor

Tekstura dłoni do wymiany- broń raczej zostanie jak jest. Oprócz kapelusza pożyczyłem mu moje wyjściowe trumniaki. Bez dodanych efektów wygląda tak:

Napisano
  • Autor

Niestety białe tło zabija detale- w finalnym powinno być lepiej. Zmieniłem parametry światła żeby tylko podkreślało twarz a największy kontrast dawało na ręce najbliżej widza- dzięki temu wzmacnia się (mam nadzieje) wrażenie głębi. Oczywiście mimo zapowiedzi nie udało mi się skończyć go wczoraj- nadal brak detali płaszcza i tekstury dłoni. Żeby dodać trochę dynamiki użyłem czegoś takiego :

cowboy2.jpg

i chyba podobnie rozwiążę to w finalnej wersji chociaż szkoda mi detali... C\'est la vite :D

Napisano

:o :o :o mi sie podoba jak jeszcze bedzie tlo a potem animka z tego to padne hehe:D

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie... Nie, nie będzie animki- moje sumienie nie zniosłoby tego ciężaru ;) (mówiąc szczerze- jeszcze nie czuję się na siłach). Myślę raczej o umieszczeniu postaci na karcie do gry (asie) albo o daniu komiksowego tła z wielkim, czerwonym napisem \"BANG !\" w tle. Postać była wymyślona właśnie na plakat i chyba zostawię ją do plakatu.. chociaż...pomysł jest ciekawy... cholera... no i narobiłeś...

:)

Napisano

Patrze i patrze, Fajne to jest. Rzeczywiście ma dynamikę. Łapka ze światłcieniem w szczególności i mi się podoba i reszta zresztą też.

Czekam na wersję z tymi teksturkami płaszacza. Powinno być świetnie.

Powodzenia:):):)

Napisano

Kciuk się dziwnie układa na broni. Powinien być chyba wyżej skierowany. IMHO.

Ale całość robi niezłe wrażenie. Właśnie z napisem BUNG! w tle.

Napisano
  • Autor

Hmm... mówiąc szczerze \"testowałem\" tylko na plastikowej zabawce i wychodziło mi że ostatni paliczek kciuka powinien być równoległy do płaszczyzny palca wskazującego. Zobaczymy- jak będzie źle wyglądać po poprawce tekstur to po prostu nakłamię i powyginam mu paluchy. Dzięki za pomoc.

Napisano
  • Autor

Nie wiem- chyba wtedy byłoby ryzyko że wyśliznie sie z ręki... to w końcu kopie na tyle mocno że potrafiło złamać nadgarstek (dlatego nigdy nie używano dwóch tylko jednego, trzymając go oburącz).

Napisano

Tak zwykle trzyma się pistolety. Dlatego wydaje mi się, że z rewolwerem powinno być podobnie. A uwierz mi że strzelanie z pistoletu znam z doświadczenia. :D