timon221 Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Witam mam problem, jako prace mgr mam zrobic wizualizacjie mojego instytutu, to nie jest problem bo same rendery nie sprawiaja mi wiekszego problemu ale opcja parcy ma byc mozliwosc pzrechodzenia sie po tym instytucie, czy ktos wie gdzie mozna dostac silnik w ktorym mozna importowac obiekty z maxa i zrobic 'mimi gre' powiedzmy. orietowalem sie troche i dostalem crystalspace-src-1 lub irrlicht-1.1 ale nie posiadam zadnego odpowiedniego srodowiska, wiec nie wiem jak to odpalic. Wiec moze ktos zna jakis programik do wygodnego robienia takich rzeczy. dzieki z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Kiedys moj znajomy robil taka wizualizacje domu, wszystkie modele w maxie a reszte w Quest3D (http://www.quest3d.pl), sam niestety nie mialem stycznosci z tym programem, ale ponoc jest dosyc dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Quest jest bardzo dobry, ale kosztuje $$$ pewną alternatywą może być Unreal Runtime, który można pobrać stąd: http://udn.epicgames.com/Two/UnrealEngine2Runtime jest to engine Unreal 2, wciąga z maksia pliki .ase bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timon221 Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 dzieki, wlasnie ciagne demo mam nadziej ze zorietuje sie co i jak oraz ze bedzie dzialac. jeszcze raz thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart5 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Jeżeli orientujesz się w Delphi to polecam GL scene. Jest to zestaw komponentów do twożenia takich żeczy w open GL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombello Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 jest coś takiego jak Rtre i pozwala za za pomocą naciśnięcia jednego przycisku zamienić scene maxa w pełną symulacje jako odzielną aplikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matuzalem Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Witam Lub też program 3D Exploration firmy X Dimension Software, który pomoże skonwertować plik np. .3ds na co dusza zapragnie :] (i o ile dobrze pamiętam całą scena również) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi