Napisano 17 Listopad 200618 l Witam! Mam pytanie dotyczące przycięcia filmu. Jest projekt: Długość 00:00:39:00 W nim mam zaimportowany plik .mov o długości 1:00:50:20 Teraz pytanie. Na lini edycji mam tylko możliwość ucięcia filmu w przedziale dłogości kompozycji czyli 39 sekund, a chodzi mo o to aby uciąć film w czasie 00:20:00:00. Jak mogę to zrobić np. wpisując gdzieś ten czas i skoczyć to tego miejsca w filmie. W After Effects jest tak, że mamy film na kompozycji, a na pre compose mamy całyczas trwania fimu i możemy go szybko przyciąć, a tutaj?. Dzięki za odpowiedź.
Napisano 17 Listopad 200618 l Rzadko coś tnę w Combustion, zazwyczaj wyzrucam material z Avida, ale jak musze to robie to po prostu tak, że wydluzam czas calej kompozycji do czasu trwania klipu, ktory chce pociac, a potem zmniejszam z powrotem. Może jest jakiś lepszy sposób ale się nigdy w to nie zagłębiałem.
Napisano 18 Listopad 200618 l W sumie, to mnie zaskoczyłeś, bo ja też robie tak jak Kenzo, cała kompozycja jest zawsze za długa a dopiero w opcjach renderingu wybieram co jest mi potrzebne. Jest sposób: zaznaczasz w workspace footage (nie warstwe, ale footage) i wtedy w footage controls masz taki moły podgląd (click and drag), no oczywiście wadą jest mały rozmiar i brak jakiegokolwiek wskaźnika czasu.
Napisano 18 Listopad 200618 l streaker napisał: Jest sposób: zaznaczasz w workspace footage (nie warstwe, ale footage) i wtedy w footage controls masz taki moły podgląd (click and drag), no oczywiście wadą jest mały rozmiar i brak jakiegokolwiek wskaźnika czasu. Z tego co zrozumiałem to Madisonowi chodziło raczej o operator Edit. Ale sprawdziłem wczoraj i rozwiązanie okazało się wręcz banalne, trzena się przełączyć z Global time na Local time (ikonka pod Animate).
Napisano 20 Listopad 200618 l Autor Jest ok o to mi chodziło, dzięki Kenzo, ale zauważyłem, że to działa tylko w trybie schematycznym, a kiedy ma się podgląd już nie.
Napisano 20 Listopad 200618 l To coś źle zauważyłeś, bo też sprawdzałem (kurcze, tyle już robie w combustionie, a podstawowej rzeczy nie znałem :P ) i jest wszystko jak powinno być.
Napisano 20 Listopad 200618 l Madison napisał: to działa tylko w trybie schematycznym, a kiedy ma się podgląd już nie. Nie za bardzo rozumiem, u mnie działa w każdym trybie. streaker napisał: kurcze, tyle już robie w combustionie, a podstawowej rzeczy nie znałem Wykorzystuje się tylko to, co się potrzebuje :)
Napisano 21 Listopad 200618 l Autor Dobrze, jest ok, podłubałem i mam. Dzięki za info. Tak poza tym to przesiadam się powoli na Combustion z After Effects i muszę przyznać, że powalają mnie możliwości pracy na tym programie.