odnetniN Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Witam wszstkich to znowu ja mam problem moze ktos tez taki mial i wie jak temu zaradzic chodzi o otexturowanie modelu modyf. unvrap. Mam model high poly i jak daje edit w modyf. i gdy zaznacze polygony i chce je przesunac lub z detachowac to mi sie zwiesza 3dsmax:/ i niewiem czego to wina czy to dlatego ze model ma zaduzo poly?model ma 2747 poly Mam jeszcze jedno pytanie bo widzialem jak nie ktorzy modeluja przy uzyciu poly selection i unwrap map ,ale mnie to nie wychodzi :/ gdy dam poly selection potem unvrap map to w edit niemam nic (pusto) :/ I czy orzy takim modelowaniu musze zrobic jeden obrazek z cala textura dla nie go czy moge osobne dawac? do kazdej czesci ciala?;] PS:z gory dzieki za poswiecenie czasu ;]
hkropinski Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 3k poly to malutko i nie powinno byc klopotow ze sprzedem chyba ze masz jakiegos celerona266 i 64mb ramu;) Mam jeszcze jedno pytanie bo widzialem jak nie ktorzy modeluja przy uzyciu poly selection i unwrap map ,ale mnie to nie wychodzi :/ gdy dam poly selection potem unvrap map to w edit niemam nic (pusto) :/ I czy orzy takim modelowaniu musze zrobic jeden obrazek z cala textura dla nie go czy moge osobne dawac? do kazdej czesci ciala?;] nie rozumiem;)
odnetniN Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 a wie ctak kompa mam i tak slabego ,ale nie bede narzekal bo widzialem arcydziela robione na gorszych sprzetach ;] moj komp to: 2.0amd,512ddr,radon 9200se i teraz dlaczego to mi sie przycina :( moze lepiej bedzie jak dam model :D Linki: http://www.badongo.com/file/1745800 http://www.sendspace.com/file/d323lv hkropinski chodzi o to ze mam np. model gdzie w modyf. daje selection poly i zaznaczam polygony samej glowy bez tulowia i jak wrzucam modyf. unvrap map i jak wchodze w edycje zeby juz ustawic sobie mape to tam w tym edytorze niemam zadnych polygonow :/ etap1: etap2: no i wlasnie w edit nic niema tak jakbym nie zaznaczyl poly :/ albo jakby ich w ogole nie bylo:/
hkropinski Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 a usun unwarpa, wroc do edit poly, odznacz wszystkie polygony i ponownie daj unwarpa, teraz mozesz rozwinąć opcję unwarp, kliknij na face a nastepnie edit i powiedz czy skutkuje:)
odnetniN Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 nie poskutkowalo :/ a widziales moze model? i czy u ciebie tez sie tak zwiesza przy mapowaniu ?? ;/ sorry ze tak duzo pytan naraz ;] EDIT: Jak daje samego unwarpa na model to mam w edit caly model(ale sie zwiesza jak chce cos usatwic zebym z mapowac) ;] ,tyle ze ja chcialem uzyc opcji poly selction i dopiero potem unwarpa bo chyba lepiej w ten sposob ;]
hkropinski Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 hmm... u mnie wydaje sie ze jest wszystko dobrze:/
odnetniN Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 No to juz nie kapuje :9 czemu tak sie dzieje z tym select poly na innym modelu mi dzial tylko na tym tak mam :/
Rekomendowane odpowiedzi