Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

kupilem sobie laptopa Toshibe; probowalem podlaczyc neta do niego ale wyskakuje komunikat ze polaczenie jest ograniczone lub brak polaczenia.

Neta mam z kablowki, stale ip, wpisywalem je we wlasciwosciach polaczenia i nic.

Musze skontaktowac sie z adminem?? czy moze mam walnieta sieciowke w laptopie?? Nie wiem co jest grane :/

z gory dzieki za pomoc

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 790
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

byc moze admin przydziela internet wedlug "nazwy sprzętowej" sieciówki co by wyjasnialo dlaczego masz na kompie a na laptopie identycznie skonfigurowanym nie ... :)

Napisano

Dzownisz do administatora i podajesz mu adres fizyczny karty (6 par cyfr i liter). On odblokuje dany adres - będziesz miał net i na laptopie, i w komputerze stacjonarnym.

Napisano

Raczej nie masz walnietej sieciowki, skoro podaje informacje, ze problem z polaczeniem. Jak ludzie mowia, zadzwon do admina i podaj mu swoj nowy MAC karty sieciowej, tez mi sie wydaje ze to na jego podstawie serwer DHCP sieci przyznaje ci IP.

A moze jednak powinienes ustawic na uzyskiwanie numeru IP przez DHCP, automatycznie? Wtedy takze admin musi ustawic na routerze twoj nr MAC.

powodzenia

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie! :)

choc i tak niedlugo rezygnuje z tego neta bo rzna mnie rowno :/... 130 zl za predkosc 512 :/

pzdr