Matuzalem Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Witam Pytam tak z ciekawości, jakbyście Wy to zrobili :] (PS, Corel, itp.) Oto mapa: http://www.oera.net/How2/PlanetTexs/EarthMap_2500x1250.jpg Chce uzyskać efekt "kreskówki" (coś typu w 3dsmax materiał: Ink 'n Paint) - nie za bardzo wymyślonej, ale takiej stonowanej (jakby ręcznie narysowanej, bez szczegółów, ale mniej więcej z zachowaniem wszystkich podstawowych kolorów) Dzięki. Pozdrawiam
Matuzalem Napisano 23 Listopad 2006 Autor Napisano 23 Listopad 2006 Może: Filter -> Noise -> Median ? Całkiem fajnie, może być :] Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Pozdrawiam
grendel Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Można też najpierw dać "smart blur" z Radius=20 Treshold=50 a potem potraktować Cutoutem z ustawieniami, jak na obrazku:
Matuzalem Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Można też najpierw dać "smart blur" z Radius=20 Treshold=50 a potem potraktować Cutoutem z ustawieniami, jak na obrazku: Witam Ja właśnie zrobiłem mniej więcej tak jak piszesz :] Tak wygląda efekt który zaproponował RA (trochę pobawiłem się kolorystyką): Pozdrawiam
Matuzalem Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Powiem szczerze, że mam lekki dylemat nad wyborem zaproponowanym przez Ra i grendel.... hehe Pozdrawiam
grendel Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Plugin do photoshopa "virtual painter" jest niezły do takich przeróbek. Efekty może nie powalają na kolana, ale jeśli zależy ci na czasie jest niezastąpiony. A jeśli masz czas możesz pomaziać na zdjęciu w Painterze (Corelu).
Rekomendowane odpowiedzi