smile_please Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Witam Mam problem z równomiernym rozmieszczeniem RÓŻNYCH modeli np. wzdłuż lini lub jedej z osi. Próbowałem chyba już wszystkiego na czele ze Spacing Tool, ale nie wychodzi. Większość narzędzi do wyrównywania/rozmieszczania w maxie dotyczy duplikowania konkretnego modelu. Ale jak wyrównać np. kilka boxów o różnej wielkości, bądź do ich środków, bądź w oparciu o odległości między nimi. We Flashu, Photopaincie, Directorze są takie narzędzia, a tu nie ? Pomóżcie bo już gupi jestem :) Jurek
Lis Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Próbowałeś wszystkiego? Raczej nie. Align. Zaznacz wszystkie obiekty ale pozostaw ten do którego mają być wyrównane. Tools -> Align. Zaznaczasz objekt do którego ma się wyrównać. Zaznaczasz rodzaj wyrównania, osie itp. i gra
tadzio Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 "Align to..." probowales? Ewentualnie sam mozesz recznie wpisac wspolzedne polozenia (move tool;-)
smile_please Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Align też już wcześniej próbowałem. Owszem, ładnie wyrównuje do jakiejś osi, ale pozostaje problem równomiernego rozłożenia obiektów wzdłuż tej osi. Ręcznie nie będę wpisywał współrzędnych bo to kilkadziesiąt obiektów.
Hynol Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Tego nie zrobisz wprost - Zrób boxa, zrób ile tam kopii potrzebujesz przez clone albo arraya co zapewni równomierne rozmieszczenie, włącz snapa i podociągaj ręcznie.
Rekomendowane odpowiedzi