grim666 Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Wybrałem kilka fot. Nie jestem fotografem i nie znam się na tym dobrze. Może uzyskam tutaj kilka cennych uwag. Z tytułu wiecie już co za sprzęt. Obiektyw kit, ustawień nie pamiętam-duża przesłona, ISO 100 raczej. Zapraszam.
grim666 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Niczem! Mam filtr polaryzacyjny. Pewnie dlatego tak wygląda ;)
ofca Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 2 fota - padam man...mozna prosic wieksza rozdzialke ?:D
Vorek Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 2 pierwsze jakieś nieciekawe i bez wyrazu, ale portrecik bardzo interesujący.
piksar Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 jak dla mnie słabo nie wiem co Vorek widzi w portrecie (ale to artysta) powiadam słabo bo mam doświadczenie w słabych pracach
grim666 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Dzięki za opinie, nie spodziewałem się takiego miłego odbioru :) Pixar - ha ha! No uśmiałem się z tym doświadczeniem mocno ;)!! Następnym razem napisz jeszcze jakieś techniczne szczegóły, żebym wiedział, na co zwracać uwagę. A ten portret, to autoportret. Kanał niebieski i krótka zabawa poziomami.
piksar Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 jakie szczególy ? nieciekawe nieciekawe nieciekawe na drugim kompresja spowodowała że mam gradient na niebie (na ostro) autoportrety z praktyki wiem nie wychodzą. Najlepiej robi się zdjęcia ludziom jak się nie spodziewają dlatego zachęcam do zakupu obiektywu 500-800 mm lol och 300 da radę.
grim666 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Hm, nie wiem czy to kompresja, bo na oryginale mam tak samo (3456x2304 px). Pewnie to profanacja i niektórzy poczują się dotknięci moimi słowami,ale kupiłem aparat, by mieć foty jako materiały do robienia grafy. Nie jestem fotografem, wstydzę się strzelać ludziom na ulicy itp. Może się przyzwyczaję ;) Na razie nie mam kasy na obiektyw i zastanawiam się czy tele, czy szeroki kąt. Tymczasem jeszcze jedno, nie autoportret.
grim666 Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Uroki mojej piwnicy. Właściwie te zdjęcia to pretekst do zaoferowania Wam odwiedzin galerii mego brata. Niejednemu skopie dupę, bo to świr i maniak horrorów-zapraszam: BRAT
hcfro Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 jak dla mnie 3 fota(ta z portretem) po prostu niszczy. sam nie wiem czemu ale jest naprawdę dobra, co do pozostałych jakoś nie zrobiły na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. no w ostatnich naprawdę dobra jakość. mógłbyś podać parametry?
grim666 Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Dzięki, mi portret (auto) też mi się podoba :) Do tego, co w tytule wątku, kolegaj pożyczył mi jakiegoś dobrego Tamrona. ISO 100 na statywie, nawet nie pamiętam przesłony, zresztą taki ze mnie fotograf jak z koziej dupy trąbka. Lekko wyostrzone. Kolorów nie ruszałem.
hcfro Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 co do galerii brata. to fakt jest bardzo dobry. (suffering jak dla mnie najlepsza)
grim666 Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 Dowalam 3 foty ze Szczelińca. Mało kto widział tej zimy śnieg i lód, także zapraszam;)
Rekomendowane odpowiedzi