Napisano 24 Listopad 200618 l Wybrałem kilka fot. Nie jestem fotografem i nie znam się na tym dobrze. Może uzyskam tutaj kilka cennych uwag. Z tytułu wiecie już co za sprzęt. Obiektyw kit, ustawień nie pamiętam-duża przesłona, ISO 100 raczej. Zapraszam.
Napisano 24 Listopad 200618 l 2 pierwsze jakieś nieciekawe i bez wyrazu, ale portrecik bardzo interesujący.
Napisano 24 Listopad 200618 l jak dla mnie słabo nie wiem co Vorek widzi w portrecie (ale to artysta) powiadam słabo bo mam doświadczenie w słabych pracach
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor Dzięki za opinie, nie spodziewałem się takiego miłego odbioru :) Pixar - ha ha! No uśmiałem się z tym doświadczeniem mocno ;)!! Następnym razem napisz jeszcze jakieś techniczne szczegóły, żebym wiedział, na co zwracać uwagę. A ten portret, to autoportret. Kanał niebieski i krótka zabawa poziomami.
Napisano 24 Listopad 200618 l jakie szczególy ? nieciekawe nieciekawe nieciekawe na drugim kompresja spowodowała że mam gradient na niebie (na ostro) autoportrety z praktyki wiem nie wychodzą. Najlepiej robi się zdjęcia ludziom jak się nie spodziewają dlatego zachęcam do zakupu obiektywu 500-800 mm lol och 300 da radę.
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor Hm, nie wiem czy to kompresja, bo na oryginale mam tak samo (3456x2304 px). Pewnie to profanacja i niektórzy poczują się dotknięci moimi słowami,ale kupiłem aparat, by mieć foty jako materiały do robienia grafy. Nie jestem fotografem, wstydzę się strzelać ludziom na ulicy itp. Może się przyzwyczaję ;) Na razie nie mam kasy na obiektyw i zastanawiam się czy tele, czy szeroki kąt. Tymczasem jeszcze jedno, nie autoportret.
Napisano 1 Marzec 200718 l Autor Uroki mojej piwnicy. Właściwie te zdjęcia to pretekst do zaoferowania Wam odwiedzin galerii mego brata. Niejednemu skopie dupę, bo to świr i maniak horrorów-zapraszam: BRAT
Napisano 1 Marzec 200718 l jak dla mnie 3 fota(ta z portretem) po prostu niszczy. sam nie wiem czemu ale jest naprawdę dobra, co do pozostałych jakoś nie zrobiły na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. no w ostatnich naprawdę dobra jakość. mógłbyś podać parametry?
Napisano 1 Marzec 200718 l Autor Dzięki, mi portret (auto) też mi się podoba :) Do tego, co w tytule wątku, kolegaj pożyczył mi jakiegoś dobrego Tamrona. ISO 100 na statywie, nawet nie pamiętam przesłony, zresztą taki ze mnie fotograf jak z koziej dupy trąbka. Lekko wyostrzone. Kolorów nie ruszałem.
Napisano 1 Marzec 200718 l co do galerii brata. to fakt jest bardzo dobry. (suffering jak dla mnie najlepsza)
Napisano 28 Maj 200717 l Autor Dowalam 3 foty ze Szczelińca. Mało kto widział tej zimy śnieg i lód, także zapraszam;)