squell Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Jak w temacie. Jak moge uwypuklić jakiś obiekt? (pomijając opcje Bend, "wygina" tylko w jedną strone :P...chyba(?) ) Prosze o pomoc, z góry dziękuje.
piksar Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Jak w temacie. Jak moge uwypuklić jakiś obiekt? (pomijając opcje Bend, "wygina" tylko w jedną strone :P...chyba(?) ) Prosze o pomoc, z góry dziękuje. tak modyfikatory FDD powinny dać radę PS. bend wygina w którą stronę chcesz (parametr direction)
Adek_CG Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 tak jak inni mowia FDD albo moze soft selection bedzie przydatny
squell Napisano 25 Listopad 2006 Autor Napisano 25 Listopad 2006 Wybaczcie mi, ale co to jest FDD i jak tego użyc? Jestem początkującym, i nie mam się z tym do kogo zwrócić .. z góry dziękuje ..
Adek_CG Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 w maxie taki modyfikator jest ... FDD wlasnie sie nazywa, jak to wlaczysz mysle ze powinienes wiedziec jak mniej wiecej tego uzyc... mozna odksztalcac siatke dzieki niemu wedlug punktow kontrolnych
zeed Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 w maxie taki modyfikator jest ... FDD wlasnie sie nazywa, jak to wlaczysz mysle ze powinienes wiedziec jak mniej wiecej tego uzyc... mozna odksztalcac siatke dzieki niemu wedlug punktow kontrolnych Można jeszcze dodać, że występują różne wersje tego modyfikatora [np. 3x3x3 itd.] Oznacza to ile punktów kontrolnych będziesz miał do dyspozycji. Im więcej ich tym dokładniej będziesz mógł odkształcać. Jeśli jednak chcesz po prostu uwypuklić najlepiej będzie użyć 3x3x3 i przesunąć tylko środkowy [środkowy naturalnie danej ściany :)] punkt.
JunioR Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 a paint deformation? tez wypukla, a moze tez wklesac :p ;]
Rekomendowane odpowiedzi