Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Próbowałem zrobić auto i mam problem z rowkami.Prosze o pomoc i wskazówki jak to zrobić aby było ładnie.Mam problem że na końcu mi sie rowek psuje i wogule wygląda do d***.Z góry dziękuję.

Poniżej zamieszczam fotke

1gt8.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

musisz używac ostrzejszego chamfera no i przerobić troche tutków żeby załapać jak działa mesh smootch turbo czy czego tam używasz innej rady niema.

Napisano

a mnie ciekawi jak zrobiłeś ten rysunek samochodu na różnych osiach pod który modelujesz :)

Napisano

Sorka,ale ten model radze zacząć od nowa. Sam już pare razy próbowałem wymodelować jakieś autko, ale zawsze kończyło się klapą.

Moja rada:

Rób wszystkie obiekty osobno (maska, błotnik, drzwi) które powinny być oddzielone jakąś szparą. W ten sposób np. na błotniku nie będziesz skazany na siatkę z maski. Chamfera używaj od początku linii do samego końca - w przeciwnym razie powstaną wielokąty(w wyniku czego jakieś dziwolągi).

Napisano

hmmm... Ja osobiście zawsze odwrotnie radze robić - całość a rowki ciąć na końcu. Trzeba tylko pamiętać żeby ładnie puścić edge które potem będziemy przerabiać na "dziury".

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności