Napisano 27 Listopad 200618 l Próbowałem zrobić auto i mam problem z rowkami.Prosze o pomoc i wskazówki jak to zrobić aby było ładnie.Mam problem że na końcu mi sie rowek psuje i wogule wygląda do d***.Z góry dziękuję. Poniżej zamieszczam fotke
Napisano 27 Listopad 200618 l musisz używac ostrzejszego chamfera no i przerobić troche tutków żeby załapać jak działa mesh smootch turbo czy czego tam używasz innej rady niema.
Napisano 27 Listopad 200618 l http://www.3d-palace.com/index.php?page=tut1 wejdz w dział 3ds maxa i poszukaj video tutka o modelowaniu audi.
Napisano 1 Grudzień 200618 l a mnie ciekawi jak zrobiłeś ten rysunek samochodu na różnych osiach pod który modelujesz :)
Napisano 1 Grudzień 200618 l Sorka,ale ten model radze zacząć od nowa. Sam już pare razy próbowałem wymodelować jakieś autko, ale zawsze kończyło się klapą. Moja rada: Rób wszystkie obiekty osobno (maska, błotnik, drzwi) które powinny być oddzielone jakąś szparą. W ten sposób np. na błotniku nie będziesz skazany na siatkę z maski. Chamfera używaj od początku linii do samego końca - w przeciwnym razie powstaną wielokąty(w wyniku czego jakieś dziwolągi).
Napisano 1 Grudzień 200618 l hmmm... Ja osobiście zawsze odwrotnie radze robić - całość a rowki ciąć na końcu. Trzeba tylko pamiętać żeby ładnie puścić edge które potem będziemy przerabiać na "dziury".