Skocz do zawartości

Model 3d:Marines [nASS]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest to postać marina. Do gierki którą z kilkoma kolegami zrobimy.

Ponieważ postać będzie widziana z dosyć dużej odległości nie jest super hi-poly/normal map. Aczkolwiek, pewne szczegóły zostały zawarte ponieważ kiedy będziemy wyświetlać ekwipunek w grze. Będzie tam pokazana postać. Dlatego także tekstura jest podzielona na kilka części(Klata/Głowa/naramiennik/spodnie/butki) aby można było swobodnie zmieniać je podczas gry(zmiana ekwipunku).

Jest to jedna z głównych postaci dlatego polycount aż 2500 trisów. Normalnie postać będzie około 100-400 tris, latające flaki flaki 10-20 trisów.

Gra będzie następczynią ideową CrimsonLand'a. Biegamy i strzelamy do zombie, innych potworków z tym że u mnie będzie kilka klas do wyboru i dodatkowo będą się zmieniały poziomy + jakieś super bossy itp. ogólnie też w 3d wszystko(flaki+fizyka ODE :)). Będzie to wyglądało bardziej jak Rajdy w WoW. Nastawiamy się też na grę multi nie single.

BTW: Wiem wiem tekstury beznadziejne:)

screenshot1165136180dr7.jpg

screenshot1165136240ou9.jpg

screenshot1165136535ms5.jpg

screenshot1165136222nw5.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przypomina postac z doomtrooper'a :)

co do samego modelu - no jakos specjalnie super nie jest - ale jak sie sprawdzi w samej grze - to kogo interesuje jak wyglada na zblizeniach...

oioa

Napisano

Zrobiłbym jakiś inny kolor płaszcza, bo tak za bardzo się zlewa... Niby ma to go maskować i to maskowanie działa, ale z przodu wygląda trochę jak kwadratowy klocek przez to że ciało zlewa się z płaszczem.

Napisano

True. True. rzeczywiście zlewa się z otoczeniem. Dzięki za komenty.

Znaczy Tak ftorek, gra w grze bedzię naprawdę mała, oprócz inwentarza, gdzie i tak będzie mała.

Ostatnio w modelingu dużo do tyłu poszedłem. Zajmowałem się jakimś tam wizkami, logami itp. I organika znowu mi nie idzie.

Ta kamizelka jest tragiczna, ale bedzie zasłaniana przez wielką giwere.

Napisano

A zostawy Ty tego Zolnierza Piechoty Okopowej Imperialu oO ;]

Pokaz przod.

Ta kamizelka jest tragiczna, ale bedzie zasłaniana przez wielką giwere.

Invader czy Charger?

Napisano

hehehe, jasne że piechota okopowa imperialu. Teksturki naramiennikow zmienie bo zabardzo to widać. Ogólnie chce coś w tym gusicie zrobic. Wole żeby marin tak wygladał niż żeby miał być to jakiś kolejny America GI.:)

Żołnierz ze specjalną bronią to sie chyba nazwało. Miał snajpere chyba. W grze będzie bardzo podobnie minigun (ten wielki), shotgun(ale nie jak w warzone), i karabin itp.