Polskaman Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Witam. Mam przedmiot z 2 Mat. ID. Chcę, żeby każdy ID miał swój UVW Map (różny jeden od drugiego), lecz nie udaje mi się. Co mogę robić?
Lis Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Nic prostrzego. Mapujesz przedmiot dwa razy z innymi Map Channel w modyfikatorze UVW map. Puźniej w materiale w opcjach textury wybierasz sobie odpowiedni Map Channel. EDIT: Jedyny problem w tym że mapy proceduralne(noise, speckles, itp.) nie obsługują innych kanałów mapowania ale to też moża załatwić Renderując taką mapę :D W edytorze materiałów Utilities -> Render Map
Ania Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Noise i speckle nie muszą mieć kanału, wystarczy dać (albo zostawić, bo to jest standardowo) w ustawieniach speckla/noisa object XYZ (u góry) wtedy żadne uvw nie ma wpływu na noise. a żeby noise używał channel, to się to ustawia na explicit map channel i wtedy można też inne kanały dać (zmieniając obok numerek).
Hynol Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Nie da się przypisać ID materiału jako takiego do UVW. To, jak zauważono wcześniej, odbywa się na poziomie kontroli ustawienia mapy.
Rekomendowane odpowiedzi