Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Witam wszystkich! Mam problem z texturowaniem w 3d max. Gdy chcę nałożyć teksturę na obiekt dziwnie sie rozciąga jak to zrobić żeby mialo ręce i nogi
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 tak ale po dodaniu mappingu jakiegokolwiek nadal występują znieksztalcenia
mirach Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 pozostaje Unwrap UVW, ale w przypadku tych skałek UVW Map z nalozeniem Box powinno sobie poradzic, przynajmiej tak mi sie wydaje
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 box nie wystarcza a o unwarp uvw na razie nie mam pojęcia to są moje początki chyba będe musial sie troszke doszkolic
tadzio Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Mozesz tez nalozyc UVke na te facey ktore Ci sie kieladnie rozciagaja.
Chalek Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 box nie wystarcza a o unwarp uvw na razie nie mam pojęcia to są moje początki chyba będe musial sie troszke doszkolic no to wlasnie doskonaly moment do obczajenia unwrapa, szybko go rozgryziesz i zobaczysz, ze jest prosty, wczesniej czy pozniej i tak bedziesz musial sie go nauczyc.
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 ok zobaczymy co mi z tego wyjdzie a co do unwrapa to pewnie bedzie masa pytan
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 czy bawiac sie unwrapem moge nadac roznym poligonom rozna wartosc displacement
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 ok obeszlo sie bez unwrapa tym razem zobaczcie jak to teraz wyglada ja wracam do pracy jeszcze wiele jest do zrobienia
Chalek Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 posrednio tak, bo nie do tego sluzy unwrap, on sluzy do precyzyjnego, recznego zmapowania obiektu, mozesz go sobie wlasnie unwrapem zamowac a potem namalowac mape displacementu i bedziesz mial dokladnie tam gdzie bedziesz na modelu chcial odpowiednia wartosc displacement.
Jakob Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 to wyglada mi na wyzsza szkole jazdy ale bede probowal bo nic innego nie pozostaje
Rekomendowane odpowiedzi