lolipop Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Witam. domek.w sumie speed jak na moje warunki.calosc ok 7godz.projekt dostalem. wizka-3dsmax v-ray, model-max i desktop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 całkiem nieźle. jedyne co mi się nie podoba to czubki drzew przy styku z niebem: coś się tam dzieje niedobrego. refleksy na szybach mogłeś trochę zdjąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Jedna rzecz mi się bardzo nie podoba. To co jest na balkonie, to szkło, beee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 fajne swiatelko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzi0r Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 witam, wielki szacun za taka pracke w 7 godzin :] tylko male pytanie: gdzie sa drzwi na ten drugi balkon, ten z czerwoną okładziną? :) pozdr. p.s. mapki do tych zaslon mozna gdzies w necie spotkac? czy sam robiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Gdyby nie czerwony kamien i kładeczka było by imho swietnie:) A tak to: ładnie wyrenderowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 całkiem ładnie. podoba mi się. do paru szczegółów możnaby się przyczepić (np. ta czerwona cegła), ale po co. wrażenie robi super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurop3 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 na wstępie szacuneczek i podziw do pracki, pozdrawiam ps. czy mógłbyś rzucić ustawienia swiatła? z góry dzięki...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 O architekturze też powiem (bo forum dotyczy architektury),że zbedne są tutaj kolumny i te okapy przypominające ostatnią realizację p.Smolika z Rewala ( te elementy pochodzą z innego kodu, innego, bo nie pasują). Dół i drewniane pudło są ok gdyby nie znów zbędne wstawki z kamienia, użyte niewiadomo dlaczego, i niewiadomo dlaczego w tych akurat miejscach. To troche tak jakby cała wiedza inwestora o architekturze zbudowana była lekturą jednej książki o domach w stylu eklektycznym zetknięta została z wiedzą architekta "?edukowanego?" książkami z nowszymi realizacjami. Może też sam architekt nie wiedział na co ma się zdecydować. Wizualka bardzo dobra, ale ten kamień... może displacement i zmiana koloru by pomogła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 I coś jest nie tak z tym środkowym oknem... nie sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2006 -srodkowe okno przeswietlone, zgadza sie. -brak wyjscia na balkon, zgadza sie. -kolumny zbedne, zgadza sie. -architektura przekombinowana?...hmm..mam sie powtarzac?:] -ustawienia swiatla. dome light:1,6 lekko niebieskie; w srodku omni 1,0 lekko zolte, irr+light cache- ustawienia standardowe obnizone o polowe. enviro i reflection w koloze nieba. -firanka to model, zwykle domalowuje w corelu pod warstwa reflection. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 ;) Widze że dużo modeli zieleni chyba. Z ciekawosci zapytam, ile trwał render? Bo 7h to mam rozumieć z modelowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2006 7 godzin pracy.render nie wiem ile trwal bo puscilem na noc i rano byl:] zielen to mapy.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 update: poprzednio bylo za malo wspolczesnie.wiec trzeba bylo zrobic kolejna wersje.to jest juz 3.bryla robiona na niemal tych samych rzutach [edit] jeszcze durgi widok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 środek obrazka super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOOMEL Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Fajne . Naprawde przyjemnie popatrzec. Ludziki i zwierzaki troche gubią proporcje, ale klimat przedni. Moim zdaniem lepiej niz poprzednio (i architektura i render) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zer0 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Lepsiejsza architektura ;) ehh lolipop, a pamiętam jeszcze te wizki z konserwy ;) rehabilitujesz się szybko. Wrzucałeś teraz też jakieś swiatło do środka? W poprzednim trochę bardziej mi się podobał klimacik. Fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezebel Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 bardzo sympatyczna architektura, mógłbyś pokazać rzuty? na pierwszym obrazku trochę niedopracowany raster drzew w tle. na drugim pies mógłby mieć bardziej zdjęty obrys w PS, bo za bardzo wyskakuje mu ciemny grzbiet. ja osobiście unikam takich wklejek, jakby się nie gimnastykować to zawsze wyglądają sztucznie. firany w - jak domyślam się - salonie - bombastyczne :p. Co tu gadać druga wersja bije na łeb tą pierwszą, i mam na myśli architekturę a nie render. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys Błękitny Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Kładeczka to poemat! Reszta bardzo sympatyczna :). Cegła niebardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Teraz to już wyszło zupełne pomieszanie z poplątaniem. Osobiście proponowałbym wciśnięcie "del", kilkudniowy urlop i zaczęcie od nowa :P A poza tym barierka na drugim obrazku jest nieprzepisowa aż razi...chyba że ten facet ma jakies 2,3m wzrostu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 Hej milo ze wam zmiany podeszly(poza 1084:P).ja bym to jeszcze uproscil no ale...rzuty jakie sa takie sa. zero-a co az tak zle bylo?piateczka wpadla:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Poprawka jest już gitesik ;) w poprzednim ta cegiełka trochę dekoncentrowała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi