Napisano 11 Grudzień 200618 l Witam. domek.w sumie speed jak na moje warunki.calosc ok 7godz.projekt dostalem. wizka-3dsmax v-ray, model-max i desktop.
Napisano 11 Grudzień 200618 l całkiem nieźle. jedyne co mi się nie podoba to czubki drzew przy styku z niebem: coś się tam dzieje niedobrego. refleksy na szybach mogłeś trochę zdjąć. Pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 200618 l Jedna rzecz mi się bardzo nie podoba. To co jest na balkonie, to szkło, beee.
Napisano 11 Grudzień 200618 l witam, wielki szacun za taka pracke w 7 godzin :] tylko male pytanie: gdzie sa drzwi na ten drugi balkon, ten z czerwoną okładziną? :) pozdr. p.s. mapki do tych zaslon mozna gdzies w necie spotkac? czy sam robiles?
Napisano 11 Grudzień 200618 l Gdyby nie czerwony kamien i kładeczka było by imho swietnie:) A tak to: ładnie wyrenderowane :)
Napisano 11 Grudzień 200618 l całkiem ładnie. podoba mi się. do paru szczegółów możnaby się przyczepić (np. ta czerwona cegła), ale po co. wrażenie robi super
Napisano 11 Grudzień 200618 l na wstępie szacuneczek i podziw do pracki, pozdrawiam ps. czy mógłbyś rzucić ustawienia swiatła? z góry dzięki...pozdrawiam
Napisano 13 Grudzień 200618 l O architekturze też powiem (bo forum dotyczy architektury),że zbedne są tutaj kolumny i te okapy przypominające ostatnią realizację p.Smolika z Rewala ( te elementy pochodzą z innego kodu, innego, bo nie pasują). Dół i drewniane pudło są ok gdyby nie znów zbędne wstawki z kamienia, użyte niewiadomo dlaczego, i niewiadomo dlaczego w tych akurat miejscach. To troche tak jakby cała wiedza inwestora o architekturze zbudowana była lekturą jednej książki o domach w stylu eklektycznym zetknięta została z wiedzą architekta "?edukowanego?" książkami z nowszymi realizacjami. Może też sam architekt nie wiedział na co ma się zdecydować. Wizualka bardzo dobra, ale ten kamień... może displacement i zmiana koloru by pomogła.
Napisano 13 Grudzień 200618 l Autor -srodkowe okno przeswietlone, zgadza sie. -brak wyjscia na balkon, zgadza sie. -kolumny zbedne, zgadza sie. -architektura przekombinowana?...hmm..mam sie powtarzac?:] -ustawienia swiatla. dome light:1,6 lekko niebieskie; w srodku omni 1,0 lekko zolte, irr+light cache- ustawienia standardowe obnizone o polowe. enviro i reflection w koloze nieba. -firanka to model, zwykle domalowuje w corelu pod warstwa reflection.
Napisano 13 Grudzień 200618 l ;) Widze że dużo modeli zieleni chyba. Z ciekawosci zapytam, ile trwał render? Bo 7h to mam rozumieć z modelowaniem.
Napisano 13 Grudzień 200618 l Autor 7 godzin pracy.render nie wiem ile trwal bo puscilem na noc i rano byl:] zielen to mapy.pozdr.
Napisano 14 Styczeń 200718 l Autor update: poprzednio bylo za malo wspolczesnie.wiec trzeba bylo zrobic kolejna wersje.to jest juz 3.bryla robiona na niemal tych samych rzutach [edit] jeszcze durgi widok
Napisano 15 Styczeń 200718 l Fajne . Naprawde przyjemnie popatrzec. Ludziki i zwierzaki troche gubią proporcje, ale klimat przedni. Moim zdaniem lepiej niz poprzednio (i architektura i render)
Napisano 15 Styczeń 200718 l Lepsiejsza architektura ;) ehh lolipop, a pamiętam jeszcze te wizki z konserwy ;) rehabilitujesz się szybko. Wrzucałeś teraz też jakieś swiatło do środka? W poprzednim trochę bardziej mi się podobał klimacik. Fajnie.
Napisano 15 Styczeń 200718 l bardzo sympatyczna architektura, mógłbyś pokazać rzuty? na pierwszym obrazku trochę niedopracowany raster drzew w tle. na drugim pies mógłby mieć bardziej zdjęty obrys w PS, bo za bardzo wyskakuje mu ciemny grzbiet. ja osobiście unikam takich wklejek, jakby się nie gimnastykować to zawsze wyglądają sztucznie. firany w - jak domyślam się - salonie - bombastyczne :p. Co tu gadać druga wersja bije na łeb tą pierwszą, i mam na myśli architekturę a nie render. pozdrawiam
Napisano 16 Styczeń 200718 l Teraz to już wyszło zupełne pomieszanie z poplątaniem. Osobiście proponowałbym wciśnięcie "del", kilkudniowy urlop i zaczęcie od nowa :P A poza tym barierka na drugim obrazku jest nieprzepisowa aż razi...chyba że ten facet ma jakies 2,3m wzrostu. :P
Napisano 16 Styczeń 200718 l Autor Hej milo ze wam zmiany podeszly(poza 1084:P).ja bym to jeszcze uproscil no ale...rzuty jakie sa takie sa. zero-a co az tak zle bylo?piateczka wpadla:D
Napisano 14 Luty 200718 l Poprawka jest już gitesik ;) w poprzednim ta cegiełka trochę dekoncentrowała...