Krencony Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Witam, ponieważ chciałbym kupić koło 3 GB ram-u konkretniej DDR2 667mhz, to mam pytanie ile windows xp 32 bity obsługuje ram-u gdyż czytałem w niektórych miejscach że do 2 GB choć wątpię w to, i ile maks ramu obsługuje WIN XP 64
SansSerif Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 xp pro 32bit obsługuje tylko 2gb dla jednego procesu. z "3gb switch" obsłuzy 3gb dla jednego procesu. 64bit obsługuje już setki ;) mb dla jednego procesu.
Krencony Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Napisano 15 Grudzień 2006 No okej, a czy jak zamontuje 4 GB w komputerze to powiedzmy będzie wykorzystywał 3 GB dla jednego procesu i te 1 GB na pozostałe procesy oraz czy będzie w ogóle widział w systemie 4 GB (pytanie czysto teoretyczne). Ogólnie dzięki za odpowiedź, a chciałbym zapytać jeszcze, czy może masz jakiś "pod ręką" artykuł o tym 3GB Switch-u??
Chalek Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 jesli masz mozliwosc zainstalowania win xp x64 (czyli masz 64-bitowy procek) to zrob to i nie bedzie problemu, a co do "3gb switch", to masz pod reka google?
Krencony Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Napisano 15 Grudzień 2006 Wiem że jest Google ale spytałem bo może już kiedyś znalazłeś jakiś konkretny artykuł, dla tego zaznaczyłem hehe że pod ręką. Dobra dzięki wielkie za info.
SansSerif Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Nczy może masz jakiś "pod ręką" artykuł o tym 3GB Switch-u?? http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=326726&postcount=5
Rekomendowane odpowiedzi