Napisano 15 Grudzień 200618 l Witam :) Portfolio próboje sobie zrobić chyba juz z 4 razy, całe szczescie nie pokazuje go nigdy ludzią bo zwykle wyglądają okropnie :) Dzisiaj czy wczoraj, dane mi bylo obejżeć Before and After, taki magazyn z pomyslami na, no więc był tam pomysł na minimalistyczną strone opartą na podziałach na 3, no i sprobowalem i coś z tego wyszło, teraz pytanie, jak sądzicie czy nadaje sie to na portfolio ? Gdzieś tam trzeba bedzie powstawiać miniaturki, ale nie wiem gdzie zeby nie zaburzyc kompozycji. A, no i wszystko to dopiero koncept nabazgrany na szybko w PSie, a nie wersja finalna (tekst, linki itp jeszcze nie przemyslane). Ale to nie koniec męczenia was, jakies 1,5 roku temu zrobiłem prawie kompletne portfolio, ale coś mi w nim nie grało, a teraz sobie o nim przypomniałem. Co o nim sądzicie ? Bo ja teraz jak zobaczylem to przedewszystkim pomyslalem ze lewa strona odciąga od treści. http://oak.pl/~zaq/mp3/portfolio/ pozdrawiam Mirach
Napisano 15 Grudzień 200618 l Layout ładny. zamiast miniaturek proponuję zrobić nazwy prac i po najechaniu myszką żeby się ten obrazek(gdzie teraz jest toster) podmieniał na daną pracę. Co do prac 3d. Proste ale dopieszczone bardzo. świetna robota. gratuluję uporu i chęci.
Napisano 16 Grudzień 200618 l A ja tam mam po prostu galerie w SV, jak dla mnie to jest najlepsze :) Co jest sygnałem że niepotrafisz zrobić własnej. Portfolio to też moze być twoja praca. A dla potencjalnego pracodawcy jest sygnałem o dodatkowych umiejętnościach, może powiedzieć więcej o tobie.
Napisano 16 Grudzień 200618 l Autor Lis: dzięki :) Co do miniaturek to też mi nie pasują jakoś kompozycyjnie do tego, myślalem o samych cyferkach, ale mi by się nie chciało klikać na nic nie mówiące cyferki w poszukiwaniu pracy, na nazwy jakos nie wpadlem.... O,o Jutro w domku wypróbuje rozne warianty i postaram sie wrzucić co mi z tego wyszlo. Drab: też sie nad tym zastanawiałem, ale oprocz 3d lubie też sie grzebac w HTMLu i CCSie, moze nie robie tego mega-pro, ale mam przy tym troche radości :) Edit: te monitory mnie zabiją, w domu ta zieleń na dole jest szaro-bura a w pracy nasycona i jasna... :) pozdrawiam Mirach
Napisano 16 Grudzień 200618 l zielona jak choinka w kwietniu :* menu dałeś w zbyt nietypowym miejscu :P
Napisano 16 Grudzień 200618 l Autor Hm, bede musiał sciemnić, to ma być taki zdechły świerk na jesieni... Menu tam dałem bo chce zeby to przypominało coś w rodzaju książki / katalogu, ale chyba nie jest tak nietypowe zeby utrudniało poruszanie sie, tak se mysle przynajmiej :) pozdrawiam Mirach
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor Dobra, kolorek przyciemnilem... nic nie pomoglo, w pracy nadal wyglada jak wiosenna trawka na dobrym nawozie. No nie wazne. W kazdym razie, w swieta z 4 razy przepisywalem te portfolio, bo uparlem sie ze bedzie na CSS i JS bez flasha, a najwiecej klopotow mialem zeby na IE to wygladalo tak jak powinno. Kod nadal nie jest tak czysty jaki chce zeby byl, ale wszystko bedzie przemiecione zanim wyrzuce style i skrytpy to zewnetrznych plikow. http://oak.pl/~zaq/portfolio/3dscenes.html A, działają tylko linki z Galerii Jeszcze nie skonczone, ale dezajn mi odpowiada, wiec jedyne co pozostaje to najtrudniejsze... napisanie cos na przywitanie i cos o sobie... i teraz nie wiem czy pisac jakis dluzszy tekst, czy tylko pare słów, bo niby w dluzszym tekscie lepiej wyraze siebie, ale czy pracodawcą chce się czytać ? :) pozdrawiam Mirach