Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Portfolio próboje sobie zrobić chyba juz z 4 razy, całe szczescie nie pokazuje go nigdy ludzią bo zwykle wyglądają okropnie :)

Dzisiaj czy wczoraj, dane mi bylo obejżeć Before and After, taki magazyn z pomyslami na, no więc był tam pomysł na minimalistyczną strone opartą na podziałach na 3, no i sprobowalem i coś z tego wyszło, teraz pytanie, jak sądzicie czy nadaje sie to na portfolio ?

Gdzieś tam trzeba bedzie powstawiać miniaturki, ale nie wiem gdzie zeby nie zaburzyc kompozycji.

A, no i wszystko to dopiero koncept nabazgrany na szybko w PSie, a nie wersja finalna (tekst, linki itp jeszcze nie przemyslane).

portfolio1rv8.jpg

Ale to nie koniec męczenia was, jakies 1,5 roku temu zrobiłem prawie kompletne portfolio, ale coś mi w nim nie grało, a teraz sobie o nim przypomniałem. Co o nim sądzicie ? Bo ja teraz jak zobaczylem to przedewszystkim pomyslalem ze lewa strona odciąga od treści.

http://oak.pl/~zaq/mp3/portfolio/

pozdrawiam

Mirach

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Layout ładny. zamiast miniaturek proponuję zrobić nazwy prac i po najechaniu myszką żeby się ten obrazek(gdzie teraz jest toster) podmieniał na daną pracę.

Co do prac 3d. Proste ale dopieszczone bardzo. świetna robota. gratuluję uporu i chęci.

Napisano

A ja tam mam po prostu galerie w SV, jak dla mnie to jest najlepsze :)

Napisano
A ja tam mam po prostu galerie w SV, jak dla mnie to jest najlepsze :)

Co jest sygnałem że niepotrafisz zrobić własnej. Portfolio to też moze być twoja praca. A dla potencjalnego pracodawcy jest sygnałem o dodatkowych umiejętnościach, może powiedzieć więcej o tobie.

Napisano
  • Autor

Lis: dzięki :) Co do miniaturek to też mi nie pasują jakoś kompozycyjnie do tego, myślalem o samych cyferkach, ale mi by się nie chciało klikać na nic nie mówiące cyferki w poszukiwaniu pracy, na nazwy jakos nie wpadlem.... O,o Jutro w domku wypróbuje rozne warianty i postaram sie wrzucić co mi z tego wyszlo.

Drab: też sie nad tym zastanawiałem, ale oprocz 3d lubie też sie grzebac w HTMLu i CCSie, moze nie robie tego mega-pro, ale mam przy tym troche radości :)

Edit: te monitory mnie zabiją, w domu ta zieleń na dole jest szaro-bura a w pracy nasycona i jasna... :)

pozdrawiam

Mirach

Napisano

u mnie, wyblakła zieleń :P

a lay ładny bo prosty i przejrzysty

Napisano
  • Autor

Hm, bede musiał sciemnić, to ma być taki zdechły świerk na jesieni...

Menu tam dałem bo chce zeby to przypominało coś w rodzaju książki / katalogu, ale chyba nie jest tak nietypowe zeby utrudniało poruszanie sie, tak se mysle przynajmiej :)

pozdrawiam

Mirach

Napisano
  • Autor

Dobra, kolorek przyciemnilem... nic nie pomoglo, w pracy nadal wyglada jak wiosenna trawka na dobrym nawozie. No nie wazne.

W kazdym razie, w swieta z 4 razy przepisywalem te portfolio, bo uparlem sie ze bedzie na CSS i JS bez flasha, a najwiecej klopotow mialem zeby na IE to wygladalo tak jak powinno. Kod nadal nie jest tak czysty jaki chce zeby byl, ale wszystko bedzie przemiecione zanim wyrzuce style i skrytpy to zewnetrznych plikow.

http://oak.pl/~zaq/portfolio/3dscenes.html

A, działają tylko linki z Galerii

Jeszcze nie skonczone, ale dezajn mi odpowiada, wiec jedyne co pozostaje to najtrudniejsze... napisanie cos na przywitanie i cos o sobie... i teraz nie wiem czy pisac jakis dluzszy tekst, czy tylko pare słów, bo niby w dluzszym tekscie lepiej wyraze siebie, ale czy pracodawcą chce się czytać ? :)

pozdrawiam

Mirach