Napisano 8 Październik 200222 l Mam pytanko z gatunku sprzętowych: Jak mi skoczy prędkosc renderingow w maxie jak do 256Mb ram\'u dorzuce drugie tyle - w sumie byloby pincet dwanascie mega bajtow pamieci operacyjnej? sprzecior: dual PIII 450 i na tym postawione w2000 professionelle. Chodzi mi glownie o to czy to sie oplaca, bo w zasadzie kosztowaloby mnie to okolo 120 pln ale jak to mi nic nie przyspieszy to wale taki interes bo za taka kaske mozna zrobic zdecydowanie wiecej ciekawych rzeczy :) (np. zapic sie na smierc :)
Napisano 8 Październik 200222 l witam!! Ciezko powiedziec na pewno bedziesz mial szybsze rendery bo pamiec operacyjna jest szybsza od swapa ktory caly czas rosnie i niszczy procek :] dodatkowymi operacjami . Co do tego wiadomo ze lepiej miec pamiec w jednej kostce niz we 2 bo wtedy przesyl jest wolniejszy i dane rosna w kb . Ale pamieci operacyjnej nigdy za wiele .
Napisano 8 Październik 200222 l Czesc, na 100% zauwazysz roznice przy renderowaniu. Zalezy jeszcze co robisz w 3ds\'ie. Mam jeszcze opcje alternatywna. Za 120zl mozesz sobie kupic tyle alko, ze jak sobie wypijesz to: 1) dla Ciebie wszystko bedzie szybsze :) 2) wena sama przyjdzie 3) niezle sie ubawisz :)