Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie. szukam programu, który zmieni rozmiar jpeg'ów. plików jest parę setek i robienie tego recznie mija się z celem ;[. najlepiej gdyby był darmowy ;].

pozdrawiam

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 975
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja polecam irfanview bardzo dobrze sobie radzi z takimi hurtowymi zadaniami. no i jest darmowy.

Napisano

Irfan View - mały, szybki i skuteczny :)

Napisano

Nom, najlpesza imo przeglądarka plików graficznych i mimo małych rozmiarów ma kilka bardzo ciekawych i uzytecznych opcji.

Napisano

Darmowy trial 30dniowy Fotosklepu + nagrany action + odpalony action na katalogu ? ;)

Napisano

Ja używam Paint Shop Pro 9

nagrywasz sobie skrypt a później tylko Bath convert. Można zrobić wszystko z tysiącami fotek.

Napisano

Kompresja w Photoshopie jest tragiczna - pliki zajmują 2x więcej przy tej samej stracie jakości jak w IfranView...

Napisano

mati: kompresja w szopie jest bardzo dobra, sa rozne metody kompresji jpga. szop standardowo uzywa tej lepszej jakosciowo 4:4:4 czy jakos tak, ale po zastosowaniu zamiast "save as" "save for web" uzywa jpg'a 4:2:2 i wtedy nie ma roznicy z takim irfanview.

Napisano
  • Autor

irfan mnie nie zadowala jeśli chodzi o kompresje, ale jeszcze powalcze :P. jeszcze raz dzięki za info.

Napisano

kengi > wtedy jakość jest zbliżona, ale zraziłem się kiedyś do tego i wolę po prostu otworzyć psd w iview i dać save - 2 kliknięcia i wszystko gra, a nie jakieś save 4 web w shopie ;) :P