wojtekj5 Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Witajcie ! To jest moja pierwsza praca bez wykorzystania tutoriali(no może troszkę). Więc proszę o wyrozumiałość oraz o pomoc ponieważ nie wiem co dalej robić z tym.
Bubu Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Huh :/ Chyba trzeba troszke wiecej poczytac :] Nop tp teraz dopasuj to do wszystkich rzutow bo narazie to jest tylko bok ;)
cta Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 no to sie troche teraz pomęczysz, żeby ci sie to rozłożyło tak jak trzeba na cały samochód :D
Dawcio_m Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 yyy z jakiego tutka robiłeś samochody bo z tego raczej nic nie będzie
czarodziej3D Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Jak modelujesz samochód to w trakcie trzeba jednocześnie dopasowywać siatkę to wszystkich rzutów. Najlepiej jak zaczniesz od nowa bo szkoda czasu na poprawianie tego. Pamiętaj że każde niepowodzenie uczy.
satanicus1991 Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Jakiś tutorial radzi modelować w ten sposób? Boże, samobójstwo! ;)
Gość obo Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 To fakt. Satanicus dobrze mówi. teraz sie namęczysz z tym bokiem żeby go dopasować do dwóch pozostałyc rzutów. Najlepiej rób odrazu tak aby pasowało do wszystkich trzech. Pozdrawiam
wojtekj5 Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 No to jeszcze troszkę popracuje. Ale warto dla późniejszych efektów. A jak jest lepiej tym sposobem którym próbowałem czy splinami. Tak jak w tutku na stronie? Gdzie jest lepszy efekt i przyjemniejsza praca?
Dawcio_m Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 ten twój sposób to chyba ty wymyśliłeś myśle że lepej w poly, ale nie tak jak ty robiłes tylko po koleji zaczynasz np od maski i dopasowujesz do każdego rzutu najlepiej sciągnij jakiś videotutorial np z 3d-palace.com i zobacz jak to powinno wyglądać.
zonk Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Ja ogladalem jakiegos v-tutka i gosc modelowal w bardzo podobny sposob tyle ze chyba nie mial tak gestej siatki...
satanicus1991 Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Ale po co sobie utrudniać życie? Modelowałem kiedyś samochodzik, zaczynam od zarysu maski, od maski łatwiej zrobić resztę. Modeling w poly, nie ma tyle robody z fusowaniem i tymi cholernymi krzywymi beziera :D Wystarczy MS!
Orangegraphics Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 taaa... kto z tego coś zrobi równego i przypominającego samochód bez nerwów i rzucania myszką dostaje odemnie browara:D
Nobody_Man Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Dżizus! Stary! Zacznij od nowa... za dużo babrania by teraz było :| Zacznij od przodu, np od maski, a nie - że tak powiem - od (_!_) strony. I pamiętaj, żeby dopasowywać wszystko od razu w 3 rzutach, a nie tylko w jednym. Bo prędzej się pochlastasz, niż doprowadzisz ten samochód do końca tą metodą :|
tweety Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 wojtekj5: zmien nazwe watku i zapoznaj sie z REGULAMINEM FORUM oraz zasadami dzialu w którym stworzyles watek. Aby dokonac zmiany nazwy watku nalezy wyedytowac pierwszego posta i tam dokonac odpowiednich zmian. W przypadku braku jakiejkolwiek reakcji watek zostanie usuniety.
Rekomendowane odpowiedzi