Napisano 25 Grudzień 200618 l Witajcie ! To jest moja pierwsza praca bez wykorzystania tutoriali(no może troszkę). Więc proszę o wyrozumiałość oraz o pomoc ponieważ nie wiem co dalej robić z tym.
Napisano 25 Grudzień 200618 l Huh :/ Chyba trzeba troszke wiecej poczytac :] Nop tp teraz dopasuj to do wszystkich rzutow bo narazie to jest tylko bok ;)
Napisano 25 Grudzień 200618 l no to sie troche teraz pomęczysz, żeby ci sie to rozłożyło tak jak trzeba na cały samochód :D
Napisano 25 Grudzień 200618 l Jak modelujesz samochód to w trakcie trzeba jednocześnie dopasowywać siatkę to wszystkich rzutów. Najlepiej jak zaczniesz od nowa bo szkoda czasu na poprawianie tego. Pamiętaj że każde niepowodzenie uczy.
Napisano 25 Grudzień 200618 l To fakt. Satanicus dobrze mówi. teraz sie namęczysz z tym bokiem żeby go dopasować do dwóch pozostałyc rzutów. Najlepiej rób odrazu tak aby pasowało do wszystkich trzech. Pozdrawiam
Napisano 25 Grudzień 200618 l Autor No to jeszcze troszkę popracuje. Ale warto dla późniejszych efektów. A jak jest lepiej tym sposobem którym próbowałem czy splinami. Tak jak w tutku na stronie? Gdzie jest lepszy efekt i przyjemniejsza praca?
Napisano 25 Grudzień 200618 l ten twój sposób to chyba ty wymyśliłeś myśle że lepej w poly, ale nie tak jak ty robiłes tylko po koleji zaczynasz np od maski i dopasowujesz do każdego rzutu najlepiej sciągnij jakiś videotutorial np z 3d-palace.com i zobacz jak to powinno wyglądać.
Napisano 25 Grudzień 200618 l Ja ogladalem jakiegos v-tutka i gosc modelowal w bardzo podobny sposob tyle ze chyba nie mial tak gestej siatki...
Napisano 25 Grudzień 200618 l Ale po co sobie utrudniać życie? Modelowałem kiedyś samochodzik, zaczynam od zarysu maski, od maski łatwiej zrobić resztę. Modeling w poly, nie ma tyle robody z fusowaniem i tymi cholernymi krzywymi beziera :D Wystarczy MS!
Napisano 26 Grudzień 200618 l taaa... kto z tego coś zrobi równego i przypominającego samochód bez nerwów i rzucania myszką dostaje odemnie browara:D
Napisano 27 Grudzień 200618 l Dżizus! Stary! Zacznij od nowa... za dużo babrania by teraz było :| Zacznij od przodu, np od maski, a nie - że tak powiem - od (_!_) strony. I pamiętaj, żeby dopasowywać wszystko od razu w 3 rzutach, a nie tylko w jednym. Bo prędzej się pochlastasz, niż doprowadzisz ten samochód do końca tą metodą :|
Napisano 27 Grudzień 200618 l wojtekj5: zmien nazwe watku i zapoznaj sie z REGULAMINEM FORUM oraz zasadami dzialu w którym stworzyles watek. Aby dokonac zmiany nazwy watku nalezy wyedytowac pierwszego posta i tam dokonac odpowiednich zmian. W przypadku braku jakiejkolwiek reakcji watek zostanie usuniety.