Napisano 28 Grudzień 200618 l Witam, to mój pierwszy post i pierwsza praca na tym forum. Z organiką nigdy nie miałem wiele wspólnego ale tym razem jestem zadowolony z efektu. 3696 tris
Napisano 29 Grudzień 200618 l Daj smootha nad symetrie to nie będzie linii widać, pokaż też widok z frontu to będzie można ocenić czy proporcje są dobre, z tego co widać teraz to imo jest ok, ale ja się na organice nie znam. pozdrawiam :)
Napisano 30 Grudzień 200618 l Imo jest chyba ok, masz oczywiście zamiar texturki porobić co nie? ps. a co z włosami :P
Napisano 30 Grudzień 200618 l jakoś dziwnie ten model wygląda, ja sie na organice tez nie znam ale przykładowo popatrz na te panią niżej :D, inaczej u niej wyglądają ramiona i w ogóle góra, takze hmmm http://www.google.pl i szukaj refek :) pzdr
Napisano 30 Grudzień 200618 l Hmm tu chyba kuleją nie tyle proporcje co kształty i topologia siatki. Nie jestem w tym ekspertem ale jak sie patrzy tylko na sylwetke (pomaga przy tym czarna farba ;) to wlasciwie wiele nie ma do poprawy ale z siatką wygląda troche parówkowato. Pooglądaj sobie siatki modeli low poly kogoś kto jest w tym dobry. Zwłaszcza okolice krocza i ramion. Aha no i zdjecia wsadzone jako refki do widoku izometrycznego front/side/itd. nie zawsze mówią prawdę bo są robione w perspektywie. Dlatego nie należy ich się sztywno trzymać. Pozdro
Napisano 30 Grudzień 200618 l Dzięki za krytykę i porady, postaram się jeszcze coś z tego modelu wykrzesać. Patent z konturami postaci to naprawdę dobra sprawa ;] Pozdrawiam.
Napisano 30 Grudzień 200618 l tulow troche bym skrocil i spodnie podciagnal do gory. niewiem ale moim zdnaiem blad lezy w okolicach tułow - posladki pokombinowal bym w tych miejscach. A apropo siatki niejest az tak zle :)