Napisano 28 Grudzień 200618 l projekt przechodził wiele koncepcji powróciłem jednak do pierwszego pomysłu w końcu kuchnia przede wszystkim ma być funkcjonalna. Meble składają się z elementów które da się łączyć w różny sposób. Kolorystyke i render powierzyłem kumplowi :)
Napisano 28 Grudzień 200618 l Jeśli to miała byc prezentacja mebla, to niestety, ale nie udało się. Wizka kuchni ładna, ale jest tu tak dużo bibelotów i niepotrzebnego ustrojstwa burzącego odbiór mebli, że nie można sie na nich skupić :) Co do mebli..jak dla mnie za duzo materiałów (kolorów) masz drewno, czerwień, biel no i mleczne szkło. Mnie osobiście najbardziej razi biały blat, imho w ogóle nie pasuje. Jesli moge cos zasugerować, to elementy gdzie jest zlew, starał bym sie zrobic tak jak wyspe (bo jest ciekawa), tyle, ze zabudowaną (szufladami no i zaślepka odpływu zlewu). Btw: świetny patent z tekturowym człowieczkiem :D Moge skorzystać? :)
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor patent na człowieczka proszę bardzo: archicdowski element biblioteczny wystarczy go tylko stropem obrysować (moge nawet udostępnić). Jak już wcześniej wspomniałem kolorystykę powierzyłem kumplowi gdyż jestem urbanistą nie wnętrzażem i nestety połączenia kolorów to dla mnie czrna magia
Napisano 29 Grudzień 200618 l 1. Zupełnie nie rozumiem co się dzieje w narożniku pod zlewem na przedostatnim obrazku. Skąd te przerwy i dlaczego te poziomy są na różnych wysokościach. 2. Uchwyty... są nieładne. Nie znaw warunkow konkursu wiec wez na to poprawkę ;) Polecam WWW.DESIGNBOOM.COM ,warto przestudiowac niektóre pomysły konkursowe i wyciągnąć wnioski dla siebie, zarówno co do samego podejscia do projektowania, jak i przedstawiania pomysłu. Pozdrawiam i... wytrwania w nowym roku :)
Napisano 29 Grudzień 200618 l Naroże trochę nie wyszło imo, nie pasuje do serii. Najlepiej prezentują się rendery na białym tle, gdyby było beżowe i nie było przestrzenią bez końca, to wyglądałoby to jeszcze lepiej. :)
Napisano 29 Grudzień 200618 l ...od siebie tylko tyle, że za ciemno i mdło. Trochę też jakby przybrudzone, ale to przez ziarno i wspomniane niedoświetlenie. Prezentacja po prostu leży, w resztę nie wnikam, bo sam również wnętrzami się nie zajmuję, pozdr!;)
Napisano 30 Grudzień 200618 l A ja dodam że problem ze zmywarką może być. Nie widze jej tutaj i nie wiem czy jest pomysł na jej zainstalowanie.
Napisano 3 Luty 200718 l A ja już nie mogę patrzeć na to samo... Jak ma być "nowocześnie" to zaraz wszyscy robią zaokrąglone narożniki!!! NUUUDA!!!! Zaczęło się 10 lat temu i tak już zostało. A kto to będzie produkował? Takie pomysły trzeba uzasadniać projektowo żeby było opłacalne.