Gość prospidi Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Witam. Mam od wczoraj świetny program, jakim jest 3Ds Max 8. Nurtuje mnie takie pytanie - jak zapisać coś, co zrobię w programie w pliku *.jpeg, i żeby było takie tło jak na tym obrazku : http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs174/render.jpg ??
mirach Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 jak zrobisz render to w okienku frame buffera bedziesz mial ikonke dyskietki, albo przed wlaczeniem rendera w opcjach rendera masz Save to file. Na przyszlosc spojz pod F1, jest tam rownie wspanialy manual :)
Hindus Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 zapoznaj się z regulaminem i popraw temat wątku edytujac pierwszy post.
tweety Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 prospidi Wszelkie kwestie dotyczace podstawowej obslugi programu mozna znalezc pod klawiszem F1 (help programu) Znajdziesz tam mase przykladów, tutoriali i szczególowe opisy fukncji programu. Jesli nie posiadasz plików help do programu znajdziesz je w dziale FAQ (link) Poza tym prosilbym o wykazanie sie odrobina samoinicjatywy i przeszukania http://www.google.com gdzie szybko mozna znalezc odpowiedz. Zadawanie banalnie prostych pytan jest niezgodne z regulaminem forum: zadawanie pytan (link).
Gość prospidi Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Właśnie próbowałem z tym F1 ale nie działa, dzięki za pomoc, ściągne te pliki ;) Hm... Wyświetla się okienko pomocy ale tam nic nie ma. Pewnie dlatego że pliki są do wersji 6 a ja mam 8... Jeszcze takie pytanie, czy jest jakaś wersja w wersji polskiej?? ;)
Slimol Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Jesteście dłużej w tym fachu.. więc się zapytam. Czy były jakieś plotki lub info, że może wyjść wersja PL?? :/
Ania Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 na razie raczej nie, ale są inne programy do 3d które są dostępne po polsku, np. blender. ale na dłuższą metę lepiej się angielskiego nauczyć, bo po angielsku jest więcej tutoriali.
Slimol Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Jak to "na dłuższą metę"... Bardziej skąplikowane?? czy jak? :/
mirach Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 wiecej wiadomosci po ingliszu znajdziesz i z wieksza iloscia ewentualnych pracodawcow sie dogadasz...
Ania Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 chodzi mi o to że po polsku też są tutoriale (skąplikowane też), tylko że po angielsku jest ich dużo dużo więcej, więc można w większej ilości wybierać. przekonałam się o tym szukając polskiego tutoriala o modelowaniu dla mojego taty który też słabo zna angielski.
piotrek Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Ma w domu tak wspaniałą nauczycielkę i jeszcze tutków szuka? :
Slimol Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 hehe. No spoko. To może poszukam PL-programs. Ale co tam, stane na wysokości zadania i 3DsMAXa "rozszyfruje" ^^
Rekomendowane odpowiedzi