Graphick Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Witam. Mam problem - mianowicie nie wiem, jak zrobić ze splaina figurę 3d :( proszę o pomoc, a nie wyzywanie od noobów (bo nim jestem) i odsyłanie do funkcji "szukaj". Wielkie dziękuję z góry.
Graphick Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 I wycięło mi całą figurę. Teraz to jej w ogóle nie widać. (wiem, że jestem troche przybity, ale dopiero zaczynam)
Graphick Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Ten problem już zażegnany. Teraz mam kolejny. Na takie figury nie moge nałożyć tekstury. Po nałożeniu po renderingu widać jednolity kolor. Co robić? :/
Vorek Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Obiekt nie jest zmapowany, nałóż modyfikator uvwmap albo unwrap uvw. Polecam zapoznać się z podstawami programu. Zajrzyj do FAQ na forum, są tam linki do helpa programu jeżeli takowych nie posiadasz, tam znajdziesz większość odpowiedzi. Zajrzyj też do działu tutoriale na stronie głównej serwisu. W dziale "linki" z kolei znajdziesz odnośniki do innych serwisów graficznych na których też jest dużo tutoriali. Poszukaj trochę: na forum, w tutkach, w helpie, na innych serwisach. Na pewno znajdziesz dużo informacji na temat podstaw używania programu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi