Napisano 1 Styczeń 200718 l Jak to się dzieje, że materiały vray nałożone na obiekty z Evermotion Arch Models są poprawnie (lub całkiem poprawnie) odwzorowywane w Maxwellu??
Napisano 2 Styczeń 200718 l http://img297.imageshack.us/my.php?image=astn7.jpg próbna wizualizacja (wycinek). Półka, kanapa, fotele, stół i to co na nim leży ma niezmienione materiały. A były to materiały v-raya z arch models.
Napisano 2 Styczeń 200718 l a nie możesz napisać z której to płyty scena ? u mnie z archinteriors vol.4 są inne objawy ... wywala komunikaty że nie może przetłumaczyć materiałów i 95% renderuje na czarno 1.renderujesz z maxa ? jeżeli tak to jaką masz wersję pluginu? 1.077 ? 2. którą masz wersję maxwella ? 1.1 ?
Napisano 2 Styczeń 200718 l muria - ale na tym Twoim renderze materiały nie są zbyt realistyczne, więc lepiej robić normalne maxwellowskie materiały :*
Napisano 4 Styczeń 200718 l ej kurde, te materiały sa naprawdę dobrze odwzorowywane. zmieniłem tą skóre na materiał z galerii maxwella. i się okazało, że praktycznie jest identyczny. a jak umieściłem na scenie jeszcze lampę z "charakterystycznego" metalu, to została odwzorowana rewelacyjnie. jak będę miał czas to poszperam na forum maxwella czy przypadkiem nie ma czegoś na ten temat. a może ktoś inny ruszy zad z ciekawości. bo człowiek z natury jest ciekawy. ale i leniwy :)
Napisano 4 Styczeń 200718 l ja szperałem , ale nic nie znalazłem na ten temat. mój maxwell nadal odmawia współpracy z materiałami vray. p.s. szperajac za tymi materiałami dokopałem się do postu kurta-hectica z tego forum jak narobił polakom wsi i obciachu, kiły i padaki na maxwell forum ;) poszperajcie, cały kurt , żenuła!
Napisano 4 Styczeń 200718 l mała szansa aby to działało pewnie cos zle robisz, a jak ci tak super hiper renderuje matsy z vraya ot uzywaj ich - pytanie tylko co ma na celu ten wątek :] zdeno - poka :]
Napisano 4 Styczeń 200718 l praaszzzz : http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=1803&highlight=
Napisano 5 Styczeń 200718 l Czyli jednym słowem dobrze hindus będzie wtedy, kiedy zamiast materiałów v-raya będę miał czarne plamy?? I tak nie używam tych materiałów, bo nie wiem czy fizycznie dobre, a tylko mam wrażenie, że może w maxwellu dodali jakiś konwenter tych materiałów czy co. I fajnie, że nie mam czarnych plam! Ale widocznie coś źle robię bo nie mam :)
Napisano 5 Styczeń 200718 l heh... ja tez mam podobne objawy jak zdeno ale to chyba normalne;) muria - ale na tym Twoim renderze materiały nie są zbyt realistyczne, więc lepiej robić normalne maxwellowskie materiały :* ehh.. patry... obys i ty takie rendery robił...
Napisano 5 Styczeń 200718 l ej już wiem o co cho jak pyknąłem próbnikiem na głośnik to sięokazało, że materiał jest standard o dziwo. a te to już maxwell umie przerobić. jak oddam już projekt to się pobawię jeszcze.