Napisano 3 Styczeń 200718 l download: Televizya-test.avi W zasadzie to nie do końca WIP, bo postanowiłem zawiesić prace nad tą animacją. Filmik, do którego daję linka powstał jakieś 2 lata temu. Przedstawia pare pierwszych scen animacji, nad którą pracowałem. Miał być to mój pierwszy film krótkometrażowy. Pracując nad nim uczyłem się Blendera (bo całość powstała w Blenderze właśnie). I tak chyba trzeba to traktować. Jako takie ćwiczenie. Raczej już tego nie skończę. Miałem ostatnimi czasy dużo innych zajęć i teraz mi trochę ciężko wrócić do tego filmu. Po drugie, co chyba najważniejsze, nie jestem do niego do końca przekonany. Teraz z perspektywy czasu widzę, że źle się do tego zabrałem. Chyba jak większość fascynatów animacji i 3d, którzy chcą się pobawić w animatora, zacząłem prace w złej kolejności. Najpierw był pomysł, później zacząłem modelowanie, całą resztę pracy w 3d, a jakoś tak obok prace nad fabułą :-) Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie zrobić coś nowego. Mam pare pomysłów na filmy i spróbuję je zrealizować bardziej profesjonalnie, tzn. scenariusz -> animatik -> film :-) Film pokazuję głównie dlatego, że szkoda mi pracy, jaką w niego włożyłem. Sam teraz widzę sporo błędów warsztatowych, alę chętnie posłucham konstruktywnej krytyki. Na pewno się to przyda przy pracy nad nowym filmem. Pozdrawiam
Napisano 3 Styczeń 200718 l Jak na animację to dość nieruchawe :P w ciągu 53 sekund było 20 różnych klatek...
Napisano 3 Styczeń 200718 l Autor No wiem, więcej życia by się w tym dziadku przydało. Ogólnie to więcej ruchu jest w dalszej części filmu, tyle że mam z tego tylko animatik. Może kiedyś wrzucę
Napisano 5 Styczeń 200718 l No no :) cwiczonko takie sprzed 2 lat.. sam wiesz jak jest. Co tu duzo gadac. Na pewno nauczyles sie sporo od tamtego czasu wiec zachecam do kolejnego podejscia... tym razem ze scenariuszem i animatikiem ;)
Napisano 6 Styczeń 200718 l Autor zachecam do kolejnego podejscia... tym razem ze scenariuszem i animatikiem ;) tylko mam mały problem. 3 pomysły na shorta i za cholerę nie wiem co wybrać :) pewnie padnie na coś najprostszego, żeby tym razem doprowadzić sprawe do końca ;)