Napisano 3 Styczeń 200718 l Witam! Potrsebuje zrobić render wielkości A2 w 300 Dpi około.Kiedy próbuje wpisać coś więcej niż 3500x2700 w rdzielczośći max wyrzuca mi komunikat: Error creating bitmap Co z tym fantem? Pracuje na laptopie z prockiem Sonoma 2,1 Ghz, 1GB ramu.Czy to wina ram u czy proceka, a może ustawień Vraya? POzdrawiam
Napisano 3 Styczeń 200718 l Opcja szukaj na forum i w max'owym helpie jest naprawdę potężnym źródłem pomocy. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21361&highlight=image+pager
Napisano 5 Styczeń 200718 l Mialem kilka razy ten sam problem. To rozwiazanie powinno pomoc: właściwości mojego komputera->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->edytuj musisz edytowac plik boot.ini , na wszelki wypadek zrob sobie kopie zapasowa. W boot.ini wstaw w linie gdzie jest fastdetect przeedytuj ta linie i zeby bylo tak : "fastdetect /3GB" U mnie to zawsze pomagalo i max sie nie wykrzaczal. Pozdro
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor No to klops! Nie wiem dlaczego ale po ustawieniu fastdetect /3GB spaliła mi się grafa na płycie głównej, wbudowana.Dziwne....Tylko to może byc powodem, gdyż zaraz po restarcie pojawiła mi sie grafa na monitorze w rozdziałce 640x480 a potem komp zdechł. Pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200718 l Toś pięknie poradził i pięknie posłuchał jeden z drugim;) A wystarczyło przejrzeć forum, była taka piękna i prosta odpowiedź;)
Napisano 13 Styczeń 200718 l FD 3GB nie pali kart graficznych i prawie wszyscy znajomi którym instalowałem system (nie koniecznie pod grafike) to mają. Nie słyszałem jeszcze o podobnym wypadku.