Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Potrsebuje zrobić render wielkości A2 w 300 Dpi około.Kiedy próbuje wpisać coś więcej niż 3500x2700 w rdzielczośći max wyrzuca mi komunikat:

Error creating bitmap

Co z tym fantem?

Pracuje na laptopie z prockiem Sonoma 2,1 Ghz, 1GB ramu.Czy to wina ram u czy proceka, a może ustawień Vraya?

POzdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 825
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mialem kilka razy ten sam problem. To rozwiazanie powinno pomoc:

właściwości mojego komputera->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->edytuj

musisz edytowac plik boot.ini , na wszelki wypadek zrob sobie kopie zapasowa. W boot.ini wstaw w linie gdzie jest fastdetect przeedytuj ta linie i zeby bylo tak :

"fastdetect /3GB"

U mnie to zawsze pomagalo i max sie nie wykrzaczal. Pozdro

Napisano
  • Autor

No to klops!

Nie wiem dlaczego ale po ustawieniu fastdetect /3GB spaliła mi się grafa na płycie głównej, wbudowana.Dziwne....Tylko to może byc powodem, gdyż zaraz po restarcie pojawiła mi sie grafa na monitorze w rozdziałce 640x480 a potem komp zdechł.

Pozdrawiam

Napisano

Toś pięknie poradził i pięknie posłuchał jeden z drugim;) A wystarczyło przejrzeć forum, była taka piękna i prosta odpowiedź;)

Napisano

FD 3GB nie pali kart graficznych i prawie wszyscy znajomi którym instalowałem system (nie koniecznie pod grafike) to mają. Nie słyszałem jeszcze o podobnym wypadku.