artos Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Witam o to jest ten blad: renderowana jest ta scena: 1 to jest kielich z materialem takim jaki jest w punkcie 3 2 to jest sciana ponizej sa materialy sciana (ptk 2) kielich (ptk 1,3) czyli "nie wyswietalaja" sie textury w ptk 2 oraz 1 dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
piksar Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 a czym to renderowane ? wygląda na Vraya a używasz materiałów typu Standard an nie Vrayowych - to może być problem
streaker Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 jak wyżej + nigdy nie ustawiaj koloru w slotach na 255,255,255
artos Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 eh ... nie ma tam kolorow 255 255 255 ... kielich nr 1 wymodelowalem jeszcze raz i zaczal dzialac sciany tez zrobilem jeszcze raz i wyswietlaja sie textury na nich no ale blad dalej sie pokazuje, moze jeszcze jakies pomysly ? wyslac jakiess czy jakis filmik dla ulatwienia ?
Bacry Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 co ma do rzeczy modelowanie? przecież masz problem w materiałach. jaka wersja Vraya?
AGmakonts Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 pokaz ustawianie rendera i sproboj wyrenderować wszystko ze zwykłym vray material szarym bez bajerów
masater Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 wyrenderuj to do jakiegoś formatu hdr, nie wiem np openexr czy właśnie radiance hdr, czy inne pic i sprawdź czy dalej będzie błąd, swoją drogą, to są tylko ostrzeżenia a nie błędy, więc jak wygląda tak jak ma wyglądać, znaczy tekstury są etc, to nie masz się czym przejmować.
artos Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 co ma do rzeczy modelowanie? przecież masz problem w materiałach. jaka wersja Vraya? hm... jesli problem tkwi w materiale to czemu sie na innych obiektach wyswietlal niby ? wiec z materialem nic zlego nie bylo jesli dzialal. wiec szukalem innej drogi wymodelowalem jeszcze raz zadzialalo. pozdro Vray 1.5 rc3 pokaz ustawianie rendera i sproboj wyrenderować wszystko ze zwykłym vray material szarym bez bajerów ze zwyklymi materialami tez nie dzialalo ten sam blad jest, wogole ciagle mam ten blad ale materialy sie teraz pokazuja na obiektach. wyrenderuj to do jakiegoś formatu hdr, nie wiem np openexr czy właśnie radiance hdr, czy inne pic i sprawdź czy dalej będzie błąd, swoją drogą, to są tylko ostrzeżenia a nie błędy, więc jak wygląda tak jak ma wyglądać, znaczy tekstury są etc, to nie masz się czym przejmować. sory nawet nie wiem jak wyrenderowac do hdr. nie wiem co napisac. dziala
streaker Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 to może być wina obiektu, np. jeżeli ma namieszane w normalnych, spróbuj nałożyć mod normal, jak nie zadziała, to daj plik z obiektem
Rekomendowane odpowiedzi