Napisano 19 Październik 200321 l NO więc nabrałem parę umiejętności, i coś nawet mi wychodzi (choć nie zawsze). Chciałem zrobić coś typu pokój z witrażem , ale nie potrafię zrobić światła przychodzącego przez szybę i dodać \"Volume Fog\" tak jak na tym obrazku i z czego takową szybę zrobić.
Napisano 19 Październik 200321 l Z Twojego opisu zrozumiałem, że chyba wszystko starasz się zrobić jednym światłem. A przecież można kombinować dzięki opcji exclude. Możesz najpierw oświetlić scenę (wpadające przez okno i oświetlające podłogę światło, następnie oswietlenie symulujące GI w pokoju / lub zastosowanie GI :) ). Na koniec wykonaj kopię światła wpadającego do pokoju, w opcjach exclude wybierz, aby oświetlało tylko ramę okna (bez szyb) i ścianę i do tego światła dodaj efekt volume light, a następnie pogrzeb w parametrach. Screen zamieściłeś z tutka z help\'a max\'a więc gdzie szukać - już wiesz :] Powodzenia.
Napisano 20 Październik 200321 l Fajny dywan:D A tak na serio to chyba coś proporcji pokój nie trzyma. parapet za gruby.
Napisano 21 Październik 200321 l Autor naprawde fajny dywan?? Długo nad nim siedziałem, z naczy by tak wyglądał, czy coś jeszcze jest za grube poza parapetem co jeszcze dodać ??
Napisano 23 Październik 200321 l Halabardy? To część zamku? W pierwszym oknie nie ma widać światła!, a raczej powinno być skoro widać promienie w pozostałych(dalszych)oknach. POZDRAWIAM
Napisano 23 Październik 200321 l Cytat Originally posted by Paladin Halabardy? To część zamku? W pierwszym oknie nie ma widać światła!, a raczej powinno być skoro widać promienie w pozostałych(dalszych)oknach. POZDRAWIAM Paladin, ehm jak by Ci to powiedzieć. Odpisałeś na render panów z discreet\'a dołączony do help\'a max\'a (wpisz w helpie \'volume light\' - tam go znajdziesz ) :) . To, co legolas zamieścił do oceny, jest post niżej :] Pozdrawiam