Lethys Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 1.Jak zrobic dowolna ilosc klatek? 2.Jak zrobic swoja animacje klatka po klatce a nie jak jest standardowo ?
Shogun 3D Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Powiedz lepiej, co chcesz zrobić. Ilośc klatek ustawiasz w opcjach, których ikonka jestt poniżej paska przewijania animacji na toolbarze.
Chalek Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Jakbys tak napisal jeszcze w jakim programie to moze latwiej byloby Ci pomoc.
Lethys Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Uzywam 3ds maxa i chodzi mi np. o animacje dowolna czyli powiedzmy ze ustawiam postac sam co klatke a nie tak ze na 80 klatce i ta postac sie przemieszcza tam. Chodzi mi o inna metode niz autokey
vv3k70r Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 nie ma innego sposobu, jest tylko kluczowanie, niezaleznie co zrobisz bedzie to wjakiejs formie w trackview skluczowane tak czy siak :) czy to bedzie auto key, czy samemu to skluczujesz to jeden pies... chodzilo CI pewnie o poukladanie 3dobjektow jak obrazkow w starych animowankach, niestety tak mozna juz tlyko w image ready :) na podmienianych warstwach szopa :) ale w maxie ten numer bylby podobny tylko do robienia snapshotem (taki tool) kolejnych kopi animowanego obiektu, da sie, czasem jest to potrzebne, ale cos mam wrazenie ze bladzisz :)
Shogun 3D Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Lethys, Wektor ma rację. Do tego ludzie wymyślili tweening, żeby go używać, a nie się cofać. Oczywiście w maxie też możesz robić klucz co klatkę, tylko po co?
DaveBorck Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Jak chcesz ruch urywany taki jaki jest na rysowanych animacjach to możesz zmniejszczyć ilość klatek na sekundę i animować co klatkę.
Lethys Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 ale co naprzydklad jak chce zrobci ze postac idzie prosto a pozniej podstakuje . To przeciez tam mi tego nie wyswietli tylko postac wyskoczy na poczaku i bedzie leciec to punktu koncowego. A jak moge zmienic ilosc klatek ?
Rekomendowane odpowiedzi